Prostreno.cz

Kapr s kaparovou omáčkou

Opečené porce ryby se smetanovou omáčkou s kapary.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 927 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky20g

Ingredience na

  • 4 porce kapra
  • 4 špetky soli a pepře
  • 1 ks citrónu - šťáva a kůra
  • 3 lžíce kaparů
  • 2 lžíce oleje
  • 5 lžic másla
  • 150 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte citrónovou šťávu, přidejte citrónovou kůru a kapary. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
  2. Pak pomalu vmíchejte za stálého míchání metličkou smetanu. Nakonec vmíchejte 2 lžíce másla a podle chuti osolte.
  3. Na zbývajícím másle s olejem opečte porce kapra. Opečeného kapra osolte (opepřete ) a podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,80g
  • Sacharidy:

    16,80g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    226,50g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 221 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

(15 hlasů)
60min
622 kJ

Tresčí karbanátky

(16 hlasů)
50min
828 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr s kaparovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat