Prostreno.cz

Cejn s restovaným česnekem

Rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 947 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • 4 porce cejna á 180-200 g
  • 10 stroužků česneku
  • 120 g anglické slaniny
  • 3 špetky soli a pepře
  • 60 ml jablečného octa
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky.
  2. Plátky slaniny nakrájejte na menší kousky.
  3. Na lžíci oleje orestujte lehce slaninu, přidejte plátky česneku a orestujte dozlatova, nakonec vmíchejte jablečný ocet a nechte projít varem.
  4. Na jiné pánvi, vhodné do trouby, rozehřejte máslo a na másle opečte osolené, opepřené kousky ryby.
  5. Pak dejte ryby péct na 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. Rybu podávejte posypanou slaninou s česnekem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cejn s restovaným česnekem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat