45min
25min příprava
20min vaření
1142 kJ
energetická hodnota na 100g
155 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky11g sacharidy12g bílkoviny
Sváteční příprava lososa s piniovými ořechy.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
75 g
sultánek
50 g
piniových oříšků
60 g
čerstvé strouhanky
1 stroužek
česneku
4 lžíce
nasekané petrželky
3 špetky
soli a pepře
4 ks
podkovy lososa
- nebo jiné ryby
6 lžic
olivového oleje
K podávání
1 ks
citrónu
- nakrájený na čtvrtiny
Na ozdobu
4 lístky
řeřichy
Postup přípravy
Sultánky namočte na 20 minut ve 100 ml horké vody, pak sultánky sceďte.
Nasekané piniové oříšky orestujte nasucho v horké pánvi.
V misce smíchejte sultánky, piniové oříšky, strouhanku, jemně nastrouhaný česnek, petrželku, mořskou sůl a pepř, vše důkladně promíchejte.
Na plech s pečícím papírem položte osolené, opepřené porce ryby, doprostřed rozdělte ořechovou směs.
Rybu můžete ovázat potravinářským provázkem do tvaru kruhu.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Ryby pokapejte olivovým olejem a pečte přibližně 15 - 20 minut, podávejte posypané řeřichou a s kousky citrónu.