Prostreno.cz

Krůtí maso v rýžovém papíru

Mleté krůtí maso s citronovou trávou a mátou, balené v rýžovém papíru.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžičky oleje
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 stonek citronové trávy
  • 2 ks jarní cibulky
  • 8 lístků čerstvé máty
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 18 lístků kulatého rýžového papíru
  • 1 ks hlávkového, nebo ledového salátu

Postup přípravy

  1. Na větší pánvi rozehřejte olej, přidejte maso, jemně nasekanou citronovou trávu a restujte za občasného míchání 20 minut.
  2. Maso přeložte do velké mísy a nechte vychladnout.
  3. Přidejte jemně nasekané cibulky, nasekané lístky máty, chilli omáčku, rybí omáčku, jemně nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  4. Papír si připravte podle návodu na obalu, ponořením do teplé vody.
  5. Na papír položte lístky salátu a připravené maso.
  6. Dole papír přeložte asi do ¾ náplně,okraje papíru zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku. Podávejte se sladkou chilli omáčkou k namáčení.

TIP:

Závitky můžete zprudka opéct ve větší vrstvě oleje.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso v rýžovém papíru

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat