Prostreno.cz

Topinky s chřestem

Topinky s česnekem a chřestem, jako chutné občerstvení například k vínu, nebo pivu.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 268 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 stroužky česneku
  • 6 - 8 plátků veky
  • 1 lžíce oleje - podle potřeby
  • 24 - 30 ks stonků zeleného chřestu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 6 - 8 ks nakrájených cherry rajčat
  • 60 ml balsamico dresinku

Postup přípravy

  1. Plátky veky pokapejte olejem, uložte na plech vyložený pečícím papírem a opečte v troubě do křupava.
  2. Očištěný chřest povařte přibližně 2 minuty ve vařící, osolené vodě s jednou lžící citrónové šťávy, pak chřest sceďte.
  3. Opečené topinky potřete česnekem, na každou topinku položte 4 - 5 stonků chřestu, posypte strouhaným sýrem a dejte na 2 minuty do trouby pod gril.
  4. Topinky posypte nakrájenými rajčaty, pokapejte balsamico dresinkem a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Topinky s chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat