Prostreno.cz

Králík pečený s tymiánem

Na přípravu králíka je mnoho receptů, varianta s bílým vínem čerstvým tymiánem a anglickou slaninou je jedna z možností.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    20min příprava

    1h a 40min vaření

  • 585 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks králíka - naporcovaného
  • 6 lžic hladké mouky
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 500 ml bílého vína
  • 10 stonků čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi na lžíci oleje orestujte jemně nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli, porce králíka, kterého předem osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a maso opečte.
  2. Vše přeložte do zapékací misky, nebo pekáčku, zalijte vínem, přidejte tymián a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 a ½ hodiny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat