Prostreno.cz

Polévka z kukuřice

Skvělý způsob, jak využít kukuřici, vydatná polévka, v létě je výborná i jako hlavní chod.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 309 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 250 g vyloupané cukrové kukuřice
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml mléka
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 hrst jemně nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený celer, kukuřici a míchejte 2 minuty.
  2. Zalijte vývarem a vařte, až kukuřice změkne.
  3. Hotovou polévku rozmixujte, přidejte mléko a nechte projít varem.
  4. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané nakrájenou pažitkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(13 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(20 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z kukuřice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat