Prostreno.cz

Borůvková omáčka

Omáčka z borůvek a ostružin, kterou si můžete přidat například do jogurtu.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy44g
tuky0g

Ingredience na

  • 600 g očištěných borůvek
  • 600 g očištěných ostružin
  • 300 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 sáček Gelfixu Klasik 1:1 - Dr.Oetker
  • 1 kg pískového cukru

Postup přípravy

  1. Borůvky a ostružiny vložte do velkého hrnce, přidejte pomerančovou a citrónovou šťávu a přiveďte k varu.
  2. Přidejte cukr a přiveďte k varu, vařte 5 minut.
  3. Obsah balíčku Gelfix smíchejte se 2 lžícemi cukru,přidejte k borůvkám a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povařte.
  4. Naplňte do připravených sklenic, sklenice uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  5. Ovoce vydrží v chladničce asi 3 měsíce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Borůvková omáčka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat