Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Borůvková omáčka

lanvin
18hlasů
Hodnotit

40min

30min příprava

10min vaření

745 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky44g sacharidy0g bílkoviny

Omáčka z borůvek a ostružin, kterou si můžete přidat například do jogurtu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g očištěných borůvek
  • 600 g očištěných ostružin
  • 300 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 sáček Gelfixu Klasik 1:1 - Dr.Oetker
  • 1 kg pískového cukru

Postup přípravy

  • Borůvky a ostružiny vložte do velkého hrnce, přidejte pomerančovou a citrónovou šťávu a přiveďte k varu.
  • Přidejte cukr a přiveďte k varu, vařte 5 minut.
  • Obsah balíčku Gelfix smíchejte se 2 lžícemi cukru,přidejte k borůvkám a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povařte.
  • Naplňte do připravených sklenic, sklenice uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Ovoce vydrží v chladničce asi 3 měsíce.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Švestkový džem s koriandrem

Švestkový džem s koriandrem

18 hlasů
35min 809 kJ 98 Kč
Jablečné pyré

Jablečné pyré

11 hlasů
50min 381 kJ 40 Kč
Čatní z manga

Čatní z manga

9 hlasů
1h a 10min 377 kJ 85 Kč
Chilli švestková omáčka

Chilli švestková omáčka

18 hlasů
20min 476 kJ 85 Kč
Ovocná omáčka k masu

Ovocná omáčka k masu

19 hlasů
30min 835 kJ 85 Kč
Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

10 hlasů
1h a 5min 234 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření