Prostreno.cz

Grilovaná tilapie

Ryba grilovaná v listech kukuřice s dušenou zeleninou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 426 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 porce tilapie - nebo jiná ryba
  • 4 ks čerstvé cukrové kukuřice
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 3 ks čerstvé okry
  • 3 špetky soli a pepře
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Kukuřici „rozbalte“, listy by měly zůstat ve spodní části na kukuřici.
  2. Kukuřici ve spodní části uřízněte, zůstane vám kousek kukuřice s listy, listy namočte do hrnce s vodou.
  3. Ze zbývající kukuřice oloupejte jádra.
  4. V kastrolu zahřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  5. Přidejte pokrájená rajčata, ibišek (okru) a jádra kukuřice. Za občasného míchání duste 20 minut, můžete přidat trošku vody. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Z vody vyndejte listy kukuřice.
  7. Porce ryby osolte, opepřete a zabalte do listu kukuřice, můžete převázat potravinářským provázkem.
  8. Na středně předehřátém grilu ryby grilujte 20 minut, každých 5 minut ryby otočte.
  9. Ryby dejte na talíř, rozvažte provázek, na rybu dejte připravenou zeleninu, posypte sýrem a hned podávejte.

TIP:

Okra je zelené jedlé oplodí plodů ibiškovce jedlého, známého též jako proskurník jedlý nebo ibišek jedlý. Koupíte ve větších supermarketech.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Grilovaná tilapie

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat