Ingredience na
- 1 ks
čerstvýho zázvoru
- asi 8 cm
- 3 svazky
stonků citronové trávy
- možno vynechat
- 1-3 ks
čerstvé chilli papričky
- 100 g
cibulky šalotky
- 50 g
sušených brusinek
- 2 lžíce
sezamového oleje
- 500 g
cukety
- 400 ml
kokosového mléka
- 200 g
líčí (litchi)
- čerstvé, nebo kompotované
- 1 ks
limetky
- 1/2 svazku
čerstvého koriandru
- 6 lžic
rybí omáčky
- nebo sojové omáčky
- 600 ml
zeleninového vývaru
- 1 špetka
soli
TIP:
Velmi dobře chutná polévka s opraženými solenými vlašskými ořechy: 100 g vlašských ořechů smíchejte s 1 lžičkou bílku, velkou špetkou mořské soli a 1/2 lžičkou drceného římského kmínu nebo koriandrových semínek. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 180°C (s horkovzduchem při 160°C). Vyjměte z trouby a nasekejte nahrubo. Částí ořechů ozdobte polévku a zbytek podávejte k polévce.