Prostreno.cz

Celerová polévka

Netradiční polévka z řapíkatého celeru s pomerančovou kůrou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 315 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 3 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml mléka
  • K podávání
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Na ozdobu
  • 1 ks pomeranče - nakrájené na kousky
  • 4 ks listů celeru

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mouku a připravte jíšku, za stálého míchání přilijte vývar.
  3. Přidejte nakrájený celer, nastrouhanou pomerančovou kůru, mléko a vařte 15 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte s kopečkem smetany, kouskem pomeranče, ozdobené celerem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,31g
  • Sacharidy:

    214,40g
    • Cukry:

      27,57g
  • Tuky:

    110,10g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s kukuřicí

(18 hlasů)
45min
503 kJ

Polévka s kuřecím masem a nudlemi

(25 hlasů)
55min
325 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(28 hlasů)
50min
313 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat