Prostreno.cz

Žampionová polévka

Sytá houbová polévka se zeleninou.

28.08.2015 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

705 kJ / 168 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostky a lehce orestujte na oleji.
  2. Přidejte očištěnou, nakrájenou zeleninu, mouku a promíchejte.
  3. Za stálého míchání přilijte vodu, přidejte nakrájené žampióny a vařte 15 minut.
  4. Do polévky nalijte smetanu, polévku dochuťte solí, pepřem a vařte ještě 5 minut.
  5. Podávejte hustě posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,14 g
  • Sacharidy:

    191,20 g
    • Cukry:

      18,14 g
  • Tuky:

    154,82 g
  • Vláknina:

    36,00 g

Aktivita pro spálení:

168 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s kukuřicí

(18 hlasů)
45min
261 kJ

Polévka s kuřecím masem a nudlemi

(25 hlasů)
55min
359 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(28 hlasů)
50min
330 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana na vaření 12%

133 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T12 g

petrželka

50,95 kcal / 100g
B3,3 g
S8,1 g
T0,7 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

sůl a pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampionová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba