Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí

Polévka z konzervovaných fazolí.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 439 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 lžička sypkého ochucovadla
  • 1 l vody
  • 200 ml 33% smetany
  • 2 a 1/2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 špetky pískového cukru
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžíce octa - podle chuti
  • K podávání
  • 1 hrnek chlebových krutonů

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte fazole, bobkový list, vodu, sypké ochucovadlo a vařte 10 minut.
  3. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, jíšku, prolisovaný česnek a vařte 5 minut.
  4. Dochuťte cukrem, solí, pepřem a podle chuti octem.
  5. Podávejte s chlebovými krutony, posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat