Prostreno.cz

Bylinkový chléb

Italský voňavý chléb s bylinkami.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 3h a 10min

    2h a 30min příprava

    40min vaření

  • 1104 kJ / 263 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy41g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Mouku a sůl prosejte do velké mísy, uprostřed vytvořte důlek, přidejte med, droždí a vlažnou vodu.
  2. Důkladně promíchejte a připravte těsto.
  3. Těsto vložte do olejem vymazané misky a potřete ho olejem, přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  4. Vykynuté těsto znovu propracujte a vytvořte jeden, nebo dva menší bochníky.
  5. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.
  6. Těsto důkladně potřete připraveným olejem a nechte znovu vykynout.
  7. Po vykynutí na několika místech (přibližně 5 cm od sebe) bylinky zatlačte prstem do těsta, při pečení vzniknou v chlebu „dolíčky“.
  8. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte přibližně 35 - 40 minut.
  9. Upečený chléb jemně potřete olejem s bylinkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bylinkový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat