Prostreno.cz

Domácí chléb

Kdo by nemiloval vůni čerstvě upečeného chleba, čerstvý a křupavý je totiž naprostá delikatesa.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 10h a 45min

    10h a 0min příprava

    45min vaření

  • 911 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy45g
tuky1g

Ingredience na

  • 3 šálky vlažné vody
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 balení sušeného droždí
  • 6.5 šálku chlebové mouky
  • Na potření
  • 1 sklenička vody se solí

Postup přípravy

  1. Do velké mísy s víkem nalijte vlažnou vodu.
  2. Přidejte sůl, mouku, droždí a vařečkou promíchejte, až se vše spojí, nádobu přikryjte víkem, ale ne hermeticky.
  3. Nechte kynout dvě hodiny.
  4. Po asi dvou hodinách dejte misku do chladu a nechte v chladu přes noc.
  5. Další den těsto na pomoučené ploše prohněťte a vytvarujte bochník, vložte do formy a nechte kynout 40 minut.
  6. Bochník na povrchu ostrým nožem na několika místech nařízněte a potřete osolenou vodou. Pečte v troubě předehřáté na 235 °C přibližně 45 minut, hodně záleží, jak peče vaše trouba. Na prvních 30 minut přikryjte chléb volně alobalem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,60g
  • Sacharidy:

    89,00g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    1,40g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 217 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Focaccia se šalvejí a česnekem

(14 hlasů)
3h a 15min
1561 kJ

Housky se sušenými rajčaty a sýrem

(17 hlasů)
45min
969 kJ

Bramborový chléb

(19 hlasů)
3h a 0min
790 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat