Prostreno.cz

Telecí maso se zeleninou

Telecí maso se zeleninou pečené v troubě.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 40min

    30min příprava

    1h a 10min vaření

  • 411 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg telecího masa - pečeně, kýta, nebo plec
  • 4 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 10 ks malých cibulek
  • 3 ks menších jablek
  • 200 g čerstvých hub
  • 300 ml bílého vína
  • 200 ml teplé vody
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 1 lžička medu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na velké kostky a na oleji orestujte.
  2. Maso přeložte do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte očištěnou, nakrájenou mrkev, oloupaný česnek, oloupané cibulky, bobkový list, skořici, v teplé vodě rozmíchanou kostku vývaru, víno, přikryjte a duste v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 hodinu, nebo až je maso měkké.
  3. 15 minut před koncem dušení přidejte k masu houby a celá jablka.
  4. Vypečenou šťávu dochuťte lžičkou medu a sojovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,49g
  • Sacharidy:

    281,21g
    • Cukry:

      6,42g
  • Tuky:

    116,88g
  • Vláknina:

    7,70g

Aktivita pro spálení: 98 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí maso se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat