Prostreno.cz

Telecí kotleta s grilovanou cuketou

Grilovaná cuketa skvěle doplní telecí maso.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 50min

    2h a 20min příprava

    30min vaření

  • 518 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks telecích kotlet 2 – 3 cm silné
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 ks jarní cibulky - jemně nasekané
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
  • 4 ks malé cukety
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte olej, limetkovou šťávu a kůru, přimíchejte česnek, jarní cibulku a vlijte do plastového uzavíratelného sáčku.
  2. Do sáčku přidejte lehce naklepané kotlety a nechte marinovat v chladu 1 - 2 hodiny. Během marinování sáček obraťte.
  3. Kotlety osušte od marinády papírovým ubrouskem, osolte je a opepřete.
  4. Omyté cukety podélně nakrájejte,položte na mělký talíř a ochuťte je solí, pepřem, nasekaným tymiánem, pokapejte trochou oleje a nechte asi 20 minut odležet.
  5. Maso grilujte 5 až 6 minut pod poklopem na přímém žáru, v polovině grilování obraťte.
  6. Pak kotlety přesuňte nad nepřímý žár a opět stejně dlouhou dobu grilujte pod poklopem.
  7. Kotlety nechte odležet 5 minut, aby se maso zatáhlo, mezitím ogrilujte cukety, přibližně 8 až 10 minut.
  8. Maso podávejte s cuketou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí kotleta s grilovanou cuketou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat