Prostreno.cz

Pstruh s mandlemi

Smažená ryba s mandlovou omáčkou.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 903 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy12g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 porce filé pstruha - nebo lososa
  • 1.5 lžíce medové hořčice
  • 8 lžic hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na omáčku
  • 2 lžíce másla
  • 100 g plátků mandlí
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • Na smažení
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla orestujte mandle do zlatova, přidejte víno, smetanu, ve které rozmíchejte škrobovou moučku a podle chuti osolte. Vařte, až omáčka zhoustne.
  2. Rybu osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce.
  3. Rybu zvolna opečte na oleji.
  4. Podávejte přelité mandlovou omáčkou, nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,00g
  • Sacharidy:

    189,90g
    • Cukry:

      10,80g
  • Tuky:

    254,20g
  • Vláknina:

    16,80g

Aktivita pro spálení: 216 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Roládky ze sumce

(24 hlasů)
1h a 10min
343 kJ

Rybí kousky s hráškovým pyré

(18 hlasů)
1h a 5min
766 kJ

Ryba pečená s thajskou omáčkou

(26 hlasů)
1h a 5min
270 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh s mandlemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat