Prostreno.cz

Pstruh s mandlemi

Smažená ryba s mandlovou omáčkou.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 870 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy12g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 porce filé pstruha - nebo lososa
  • 1.5 lžíce medové hořčice
  • 8 lžic hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na omáčku
  • 2 lžíce másla
  • 100 g plátků mandlí
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • Na smažení
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla orestujte mandle do zlatova, přidejte víno, smetanu, ve které rozmíchejte škrobovou moučku a podle chuti osolte. Vařte, až omáčka zhoustne.
  2. Rybu osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce.
  3. Rybu zvolna opečte na oleji.
  4. Podávejte přelité mandlovou omáčkou, nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pstruh s mandlemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat