Prostreno.cz

Bramborový nákyp se sýrem

Bramborová kaše zapečená se sýrem a petrželkou.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 577 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 150 g parmazánu - nebo jiný sýr
  • 120 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 svazku petrželky
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte, oloupejte, rozmačkejte se 2 lžícemi másla, mlékem, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  2. Vmíchejte nasekanou petrželku.
  3. Do vymazané misky,nebo formy dejte vrstvu brambor, posypte hrubě nastrouhaným sýrem a přikryjte druhou vrstvou brambor.
  4. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  5. Před podáváním posypte ještě petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,07g
  • Sacharidy:

    40,53g
    • Cukry:

      2,77g
  • Tuky:

    194,96g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Frittata s hráškem

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborový nákyp se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat