Prostreno.cz

Bramborový nákyp se sýrem

Bramborová kaše zapečená se sýrem a petrželkou.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 533 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 150 g parmazánu - nebo jiný sýr
  • 120 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 svazku petrželky
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte, oloupejte, rozmačkejte se 2 lžícemi másla, mlékem, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  2. Vmíchejte nasekanou petrželku.
  3. Do vymazané misky,nebo formy dejte vrstvu brambor, posypte hrubě nastrouhaným sýrem a přikryjte druhou vrstvou brambor.
  4. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  5. Před podáváním posypte ještě petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový nákyp se sýrem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat