Prostreno.cz

Krémová polévka z pečených kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Hustá polévka, to je pro zimní čas to pravé.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 200 g pečených a oloupaných kaštanů
  • 1 ks šalotka
  • 50 g másla
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 100 ml ušlehané smetany
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 1 špetka mletého zázvoru

Postup přípravy

  1. Máslo nechte rozpust v hrnci, přidejte na jemno nakrájenou šalotku a lehce ji orestujte.
  2. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany, ještě jednou lehounce orestujte a zalijte kuřecím vývarem.
  3. Vařte 35 minut, pak polévku rozmixujte (můžete propasírovat přes jemný cedník).
  4. Polévku dochuťte solí, pepřem, mletým zázvorem a zjemněte ušlehanou šlehačkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z pečených kaštanů

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat