Prostreno.cz

Kapr na mandlích

Kapr nemusí být vždy jen o vánocích a smažený, vyzkoušejte kapra na mandlích.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 827 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 760 g kapra - á 190 g
  • 80 g oleje
  • 40 g másla
  • 80 g plátků mandlí
  • 80 ml 33% smetany
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 5 špetek soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Porce kapra osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Nechte asi 2 hodiny odležet.
  2. Pak kapra vložte na rozehřátý olej a opečte po obou stranách dočervena.
  3. Přidejte máslo, plátky mandlí, smetanu, nakrájenou cibuli a krátce poduste.
  4. Hotovou rybu pokapejte zbylou citronovou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr na mandlích

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat