Prostreno.cz

Fazolová polévka

Sytá, hustá fazolová polévka. S čerstvým pečivem můžete polévku podávat jako hlavní chod.

29.04.2016 Mikeš
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

132 kJ / 31 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole den předem namočte do studené vody, aby nabobtnaly a trochu změkly. Pak fazole propláchněte, vložte do čisté vody a nechte vařit doměkka.
  2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na kolečka, stejně tak nakrájejte na menší kousky pórek.
  3. Všechnu zeleninu vložte spolu s nasekanou petrželovou natí (pokud nemáte nať, přidejte nasekanou kudrnku) do vody. Přidejte kuličky pepře, kmín a uvařte doměkka.
  4. Na pánvi mezitím rozpusťte máslo, zasypte hladkou moukou a připravte zlatavou jíšku.
  5. Do jíšky vmíchejte mletou papriku.
  6. Uvařené fazole přidejte k měkké zelenině.
  7. Do připravené polévky vmíchejte jíšku, kterou důkladně rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky.
  8. Polévku dochuťte majoránkou, drceným česnekem a podle potřeby osolte.

TIP:

Pokud nestíháte fazole namočit den předem, přidejte do vody asi 1 lžičku jedlé sody, fazole tak během vaření snáze změknou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,14 g
  • Sacharidy:

    123,76 g
    • Cukry:

      11,65 g
  • Tuky:

    29,14 g
  • Vláknina:

    34,28 g

Aktivita pro spálení:

108 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Smetanová pórková polévka

(17 hlasů)
45min
206 kJ

Lahodná kuřecí polévka s kukuřicí

(14 hlasů)
1h a 5min
235 kJ

Polévka s cizrnou

(21 hlasů)
1h a 5min
332 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

Drcený kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T22 g

majoránka

271 kcal / 100g
B12 g
S60 g
T7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba