Prostreno.cz

Krémová květáková polévka

Hustá květáková polévka která zasytí, v létě můžete podávat klidně jako hlavní chod.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks velkého květáku - rozdělený na malé kousky
  • 1 ks cibule - najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku - nasekaného
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 l domácího kuřecího vývaru
  • 1 ks bobkového listu
  • 4 snítky tymiánu - lístky
  • 250 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 1 lžička drceného barevného pepře
  • 1 svazek pažitky - nasekané

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V zapékací misce smíchejte kousky květáku, cibuli a česnek.
  3. Květák pokapejte olejem, promíchejte tak, aby se vše obalilo, přikryjte a pečte přibližně 30 minut. V polovině pečení zeleninu promíchejte.
  4. Do velkého hrnce vložte květák, přidejte vývar, bobkový list a tymián.
  5. Přiveďte k varu a vařte přibližně 20 minut.
  6. Odstraňte bobkový list a pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte, přidejte smetanu a prohřejte.
  7. Podávejte posypané pažitkou a pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová květáková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat