Prostreno.cz

Dušená srnčí kýta na cibuli

Srnčí kýta dušená s cibulí, houbami a červeným vínem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 485 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg srnčí kýty
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g cibule
  • 5 špetek soli
  • 400 g lesních hub - nebo žampionů
  • 5 špetek mletého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce sádla
  • 80 ml oleje
  • 400 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Srnčí maso nakrájejte na silné plátky a „prošpikujte„ stroužky česneku překrojenými na poloviny, maso opepřete, dejte do vhodné misky, pokapejte olejem a nechte odležet do druhého dne.
  2. V pekáčku na 2 lžících oleje rozehřátého se sádlem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, na cibuli orestujte maso ze všech stran, maso osolte, přidejte nové koření, podlijte vínem, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně hodinu a půl.
  3. Půl hodiny před dokončením přidejte k masu na silné plátky nakrájené houby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená srnčí kýta na cibuli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat