Prostreno.cz

Babské triky na uchovávání potravin. Tyhle přijdou vhod

Znáte to, máte v plánu vařit brambory, ale ztrácíte drahocenný čas odstraňováním klíčků. Chcete posvačit chleba, jenže vám ztvrdnul. Poslední kapkou je vlhké koření a rajčata bez chuti! Jde těmto nepříjemnostem nějak předcházet? No že se ptáte…

Už naše šetřivé babičky věděly, jak správně skladovat potraviny, aby se nekazily a nevyhazovaly zbytečně. Chcete poznat jejich originální metody? Tady je máte. V hlavní roli je překvapivě jablko a staré noviny!

Jak uchovat banány

Že toto exotické ovoce nepatří do lednice, to už jste pravděpodobně zjistili. V chladu totiž banány zčernají a nezískají ani sladkou chuť. Oproti tomu při pokojové teplotě hezky dozrají. Aby se to nestalo příliš rychle, zabalte každý zvlášť do novinového papíru a uložte v koši na ovoce.

Jak uchovat koření

Mouka, rýže, sůl, cukr i všechna vaše oblíbená dochucovadla přijímají nejen cizí pachy, ale i vlhkost. Pokud je chcete udržet v suchu a bezpečí, přidejte do nádoby, kde jsou uskladněny, víčka od lahviček na léky. Zní to možná divně, ale ta jsou naplněna absorpčním prostředkem, který dokonale chrání před vlhkostí.

Jak uchovat chleba

Skvělý fígl k nezaplacení - vložte do chlebníku jablko a pečivo zůstane déle měkké. Jen mějte na paměti, že je třeba ho pravidelně měnit. Když tak neučiníte, nebudete mít problém s tvrdou kůrkou, ale s plísní. A to také není žádná hitparáda!

Jak uchovat brambory

I v tomto případě svede přítomnost jablka malý zázrak. Dáte-li ho do sáčku s touto zemědělskou plodinou, výrazně tak prodloužíte dobu, než začnou klíčit. Zachrání vám to nejen večeři, ale i zdraví, protože klíčky dokáží napáchat v organismu pěknou paseku.

Jak uchovat rajčata

Protože zimu špatně snáší, dopřejte jim pobyt v suchém a vzdušeném prostředí, nejlépe při pokojové teplotě. A teď zbystřete – stopkou zásadně nahoru. Chcete-li rajčata zachovat ještě déle, nakrájejte je na plátky, rozložte na kovovou mřížku a dejte zmrazit.

Jak uchovat česnek

Možná už jste přišli na to, že jak jednou načnete paličku, je třeba všechny stroužky zužitkovat maximálně do deseti dnů. V případě nouze lze skladovat česnek v oleji nebo zalitý v sádle. To mu dá pár dní navíc, aniž by ztratil svůj říz.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat