Prostreno.cz

Vanilková esence není jen na pečení. Odstraní pachy a zažene komáry

Vanilková esence je součástí mnoha dezertů a její vůně patří mezi ty nejoblíbenější, vždyť kdo by nemiloval vůni vanilky. Pokud si ji doma schraňujete jen na Vánoce, či do dezertů, vyzkoušejte i tyhle triky, které vás možná ještě nenapadly. Vanilka totiž nemusí provonět jen vaše dezerty, ale můžete jí podlehnout v celé domácnosti.

Vanilkovou esenci běžně zakoupíte v obchodě s potravinami, pokud ji doma ještě nemáte, tak vás možná tohle využití přesvědčí.

Odstraňovač pachů

Vanilková esence vyniká silnou pronikající vůní, která dokáže zatočit s pachy v lednici i v mikrovlnce. Použití je velmi snadné, až příště vymyjete lednici, tak ji na závěr vytřete vodou s příměsí vanilkové esence, aby vůně vydržela co nejdéle, nakapejte pár kapek na vatový tampon a ten uložte do lednice.

Mikrovlnnou troubu provoníte snadno, když do misky s vodou přidáte pár kapek vanilky, vložíte do mikrovlnky a zapnete alespoň na minutu. Vanilka se příjemně rozvoní a voňavá pára se dostane do všech koutů vaší mikrovlnky.

Romantika s vanilkou

Vůně vanilky navozuje příjemnou domácí atmosféru a dodává pocit klidu a pohodlí. Večer než se budete chystat rozsvítit vaši lampičku, pokapejte žárovku dvěma kapkami esence, teplo z žárovky způsobí odpařování a vůně se za chvilku rozšíří celým pokojem.

Pomoc… Došel mi parfém

Tohle se stává ve výjimečných případech, většina žen má vždy své zásoby, ale co kdyby. I v této chvíli vás zachrání vanilková esence, vždyť vanilka je součástí nejednoho parfému. Stačí jednoduše aplikovat pár kapek na zápěstí a krk a máte po problému. Jen pozor s esencí zacházejte opatrně, ať nejste jak chodící lusk vanilky, stačí opravdu malé množství.

Ošetření drobných popálenin

Kde jinde než v kuchyni se čas od času spálíme o horkou poklici či o hrnec? Jako rychlou pomoc, můžete použít i vanilkovou esenci. Aplikujte na spálené místo vanilkovou esenci, odpařující se alkohol z extraktu spáleninu ochladí a uleví od bolesti.

Nevoňte komárům

I když vůni vanilky většina populace miluje, komáři a klíšťata jsou jejími silnými odpůrci. Vanilkovou esenci můžete použít i jako přírodní repelent. Stačí pár kapek rozmíchat ve vodě a aplikovat na kůži. Otravný hmyz se vám vyhne obloukem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat