Prostreno.cz

Zlepšováky při zpracování domácích rajčat

Nevíte, co si počít s rajčaty, která se nedají považovat za dozrálá, ani když přimhouříte obě oči? Uložte je do temna a nezapomeňte vedle nich ubytovat jablko. Snadnější loupání si pojistíte horkou vodou a měkké kousky dejte pro změnu na chvíli k ledu!

Rajská jablíčka se považují za základ zdravého stravování. Obsahují slušné množství vitaminů, není v nich nouze o minerální látky, a jejich pravidelná konzumace prý prospívá srdci a zpomaluje stárnutí. Ani vy nedáte na rajčata dopustit? Pak byste měli poznat kouzla, která s nimi souvisejí. Co říkáte, budou se vám hodit?

Pomoc pro nedozrálé kousky

Koupili jste si v obchodě nedozrálá rajčata s tím, že vám doma „dojdou“? Máte pravdu, ale neobejde se to bez několika zásad. Pokud je totiž umístíte na světlé místo, dočkáte se pouze jejich měknutí. Přesně z tohoto důvodu je uchovávejte raději v temnu, kde dozrají, než řeknete švec. Půjde to ještě rychleji, když vedle nich umístíte jablko.

Snadné loupání, jako po másle

Co si budeme namlouvat, většina receptů stojí a padá na loupaných rajčatech. Jenže komu se s tím chce trápit a přicházet o nervy i drahocenný čas? To je právě ono. Celý proces si však můžete nonšalantně usnadnit a výrazně si ulehčit práci. Jednotlivá rajčata nařízněte ve špičce – ideálně do křížku a ponořte je na okamžik do vroucí vody. Hned poté je přelijte naopak ledovou a máte po starosti. Teď už vám loupání půjde rychle od ruky!

Náprava příliš měkkých rajčat

Salát se bez rajčat jen stěží obejde. Ale jejich krájení, pokud jsou měkká, to je kapitola sama pro sebe! I v tomto případě však existuje jistý zlepšovák, co funguje na jedničku. Bohatě postačí miska, studená voda, pár kostek ledu a několik minut v ochlazující lázni. Rozhodně nic nezkazíte, když „vykoupete“ i nůž, s nímž se chystáte do akce.

Sušená rajčata. Jak s nimi manipulovat?

Sušená rajčata naložená v oleji mají široké využití. Hodí se do salátu, k těstovinám i pod maso, ale dokonale ochutí také omáčky. Máte ve zvyku přidávat je do pokrmů je tak, bez ladu a skladu? Nechceme vám do toho mluvit, ale děláte chybu. Když si s nimi dáte tu práci a nakrájíte je na kousky či proužky, jejich chuť bude o to výraznější a také více vyniknou.





Celkem 2 komentářů

jitka
16.07.2020
lida
12.07.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat