Prostreno.cz

Zkrášlete se za pár korun pomocí domácích surovin. Máme tipy pro pleť i vlasy

Vajíčko, med, mléko, kvasnice, ovesné vločky, citron nebo okurka. Máte tyto potraviny doma? Pak k výrobě úžasných zkrášlujících masek už nic víc nepotřebujete. Jak s těmito ingrediencemi kosmeticky naložit?

Máte po dovolené „vítr v peněžence“, nebo na ni naopak stále šetříte? Pak se není co divit, že vás návštěva kosmetiky moc neláká, protože co si budeme povídat – pár stovek tahle „sranda“ stojí vždycky. Co byste tedy řekli na zkrášlující plán B? Představují ho domácí masky z levných ingrediencí, které máte v lednici či spíži!

Omlazující elixír z ovesných vloček

Trápí vás vrásky? Můžete snadno zpomalit tvorbu nových a ty staré trochu zneviditelnit. Dvě lžíce ovesných vloček rozmíchejte se smetanou nebo teplým mlékem. Směs následně nechte deset minut „bobtnat“, poté ji v tenké vrstvě naneste na obličej. Za nějakou půlhodinku smyjte všechny pozůstatky tohoto elixíru – ne však vodou, ale vlažným mlékem. Je třeba zmínit, že maska je vhodná i na citlivou pleť.

Čisticí zlepšovák s extra výživou

Pokud potřebujete pokožku hloubkově vyčistit, vyživit, zklidnit od podráždění a ještě zatnout tipec akné, smíchejte lžičku kvasnic s vlažnou vodou, pak přidejte pár kapek citronové šťávy. Po uplynutí 30 minut je čas na oplach.

Osvěžující a hydratační bomba

Máte rádi okurku? Pak zkuste i její vnější použití. Nejprve nastrouhejte její část – i se slupkou, potom vmíchejte dvě rovné polévkové lžíce tvarohu. Získaným zábalem si „natřete“ obličej i krk. Teď máte zhruba půl hodinky, než bude čas vyrazit do koupelny k umyvadlu, kde se přírodní masky zbavíte.

Záchrana suché hřívy

Dává slunce vašim vlasům pořádně zabrat? Navraťte jim ztracený lesk a krásu. Třeba tím, že důkladně „propojíte“ dva vaječné žloutky, jeden bílek, čajovou lžičku medu a šťávu z poloviny citronu se dvěma polévkovými lžícemi rostlinného oleje. Po běžném mytí si směsí namasírujte pokožku hlavy, poté ji vypláchněte vodou. Výsledek vás skutečně překvapí – v tom nejlepším slova smyslu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat