Prostreno.cz

Kuchyňské přísady vyčistí i stříbrné předměty

Jste příznivcem jednoduchých, nenáročných a bezpracných postupů? V tom případě si zkuste vyleštit stříbro pivem, kypřicím práškem nebo vodou, která zbyla po vaření brambor!

Řetízky, prstýnky, náušnice nebo třeba příbory a svícny. Všechny tyto předměty potřebují péči, aby zůstaly lesklé a krásné. Jenže čím je vyčistit, aby se to obešlo bez zdlouhavé procedury i drahých přípravků z drogerie? Poohlédněte se ve své domácnosti, vždyť tam máte hned několik možností! Například tohle skvěle zabírá…

Pivo. A to vážně

Možná překvapivě nalezne chmelový mok uplatnění v mnoha situacích. Dokáže zlikvidovat třeba odolné skvrny z koberců, zatímco jakožto „kondicionér“ zajistí rychlejší růst vlasů. Dokonce funguje jako leštěnka koupelnových kohoutků i dřevěného nábytku, stejně jako travní hnojivo či odpuzovač slimáků. Už jste s ním někdy zkusili povolit příliš utažené šrouby a matice? I to je možné. Pivem se však dají také bezpracně a efektivně vyčistit i šperky. Stačí je do něj na pár minut ponořit, nechat okapat a přetřít papírovou utěrkou. Na podobném principu funguje i další zlepšovák.

Úkolu se zhostí i kypřicí prášek

Není sporu o tom, že kypřicím práškem disponuje drtivá většina domácností. S největší pravděpodobností ani ta vaše nebude výjimkou! Nasypejte optimální množství do sklenice a zalijte ho vodou. Do roztoku pak už jen vhoďte všechno, co potřebujete zbavit nečistot a nablýskat. Po chvilce působení jednotlivé kousky vytáhněte a dosušte třeba bavlněnou utěrkou. Zda bude poznat rozdíl? Tak o tom vůbec nemusíte pochybovat…

Bramborová šťáva? Ta se vážně nezdá

Chystáte se vařit brambory? No výborně, nemáte ani tušení, jak se to právě teď hodí. Rozhodně pak nevylévejte vodu, v níž jste tuto přílohu varem připravovali! Poslouží vám totiž jako účinné přírodní čistidlo stříbra. Mimochodem, kdyby vám náhodou trocha zbyla, myslete na to, že stejná tekutina také přispívá k léčbě akné, vymaže tmavé kruhy pod očima a zpomaluje stárnutí pokožky. Tak tento blahodárný elixír zužitkujte do poslední kapky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat