Prostreno.cz

S otravnými lupy si tea tree olej hravě poradí

Už jste na tvrdohlavé lupy zkusili všechno možné i nemožné, ale pořád vás nechtějí opustit? Vytaste na ně tea tree olej! Ten jim nejen zatne tipec, ale podpoří i růst a zastaví nadměrné vypadávání vlasů!

Tea tree olej se využívá samostatně i jako součást nejrůznějších směsí. A jeho pověst ho doslova předchází. Podle odborných studií i příznivců alternativní medicíny dokáže zatočit s akné, opary, kožními mykózami, zánětem dutin i bakteriálními a virovými infekcemi. Zároveň ulevuje namoženým svalům, přičemž báječně poslouží také jako repelent nebo osvěžovač dechu. Jaké zvláštní a luxusní služby poskytuje vlasům? Tyhle si vaše hříva naprosto zamiluje!

Už žádné lupy. Těm odzvonilo

Poznatky amerického výzkumu zveřejněného v magazínu Journal of the American Academy of Dermatology informují o tom, že tea tree olej zastavuje tvorbu lupů už po čtyřech týdnech. Je to dáno tím, že jeho složení zbavuje pokožku hlavy odumřelých buněk, hloubkově pročišťuje póry, hydratuje a působí proti zánětům. Souběžně reguluje tvorbu mazu, stimuluje růst vlasů a zabraňuje jejich nadměrnému vypadávání. Jak přesně ho lze použít v praxi, abyste se famózních účinků dočkali i vy?

Pravidla bezpečnosti práce

Zmíněný prostředek lze jednoduše přidat do šamponu při běžném mytí. Ovšem odborníci se přiklánějí k názoru, že maximálního efektu se docílí v případě, je-li s ním pokožka hlavy pravidelně masírována. Ještě předtím, než to vyzkoušíte, byste ale měli vědět, že je nutné ho před aplikací zředit s dalším nosným olejem, kupříkladu olivovým, mandlovým, jojobovým nebo kokosovým.

Někteří experti radí směs navíc i mírně prohřát, a to na sporáku nebo v mikrovlnce, neboť tak snadněji pronikne do kůže. Po několikaminutové masáži hřívu zabalte do ručníku a nechte masku působit půl hodiny, poté ji opláchněte. Další možnost představuje smíchání tee tree oleje s vodou a jeho následné přelití do lahve s rozprašovačem. Získaný roztok se po ranním „nástřiku“ nechává na kštici celý den, večer se pak smývá.

Zdroje: naturallivingideas.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat