Prostreno.cz

Pizza může chutnat jako čerstvá i druhý den

Stává se vám (pravidelně), že objednaná pizza s rozvážkou vám zbyde? A co s ní? Vyhodit je jí škoda, ale tak nějak podvědomě tušíte, že zítra už si ji nevychutnáte… Tak si už nezoufejte! Máme pro vás trik, se kterým i ohřívaná pizza bude chutnat jako čerstvě vyndaná z pece.

Pizza je jídlo pro duši. Když se vypnou mozkové buňky, které počítají kalorie a příslušné části mozku odpovědné za požitek běží na plné obrátky – pak se člověk ocitne jako v sedmém nebi. A tenhle stav nastává u milovníků pizzy zhruba do pěti vteřin. A stačí k tomu jen opravdu málo – těsto křupavé na okrajích a měkké uvnitř, čerstvá rajčatová omáčka a sýr rozteklý tak, že ho natáhnete od stolu až ke kuchyňské lince!

Taky si právě připadáte jako pes, kterému se zdá o nádherné kosti? Tak raději rovnou k věci: jak zařídit, aby pizza stejně lahodně chutnala i druhý den?

Pizza jako čerstvá

Jak na to, aby pizza ze včerejška chutnala jako čerstvá i dnes? Úplně jednoduše! Všechno, co je k tomu potřeba, je naprosto obyčejná pánev s poklopem a trošku vody. A můžete začít ohřívat.

Část pizzy nebo klidně jenom jeden kousek vložte na pánev, přikryjte pokličkou a bez jakéhokoli tuku zahřívejte na mírném ohni. Jakmile se poklička pokryje odpařenými kapkami vody, pár kapek vody přidejte zase do pánve, a ještě na minutu přikryjte pokličkou. Díky tomu se přísady na pizze ohřejí, ale těsto zůstane stále krásně měkké. Pak pizzu vyjměte a vychutnejte si ten slastný požitek.

Správné skladování

Mimochodem, abyste docílili správné konzistence během ohřívání, je důležité i to, jak jste pizzu přes noc skladovali. Protože při pokojové teplotě byste ji měli nechat jen nanejvýš dvě hodiny. Proto kousky, které vám zbyly nejlépe hned po jídle vyndejte z papírové krabice, dejte do vhodné krabičky na potraviny a uložte v lednici.

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat