Prostreno.cz

S rozmarýnem k lepší koncentraci

Zima nahrává různým online kurzům, školením, konferencím přenášeným přes internet a studiu obecně. Potřebujete pomoci s koncentrací? Toužíte po tom, aby se vám informace do hlavy lépe „ukládaly“? Využijte sílu esenciálních olejů!

Obecně platí, že citrusové oleje (jako citron), bylinné oleje (třeba bazalka a rozmarýn) a kořenové nebo pryskyřičné oleje (vousatka draslavá či kadidlo) jsou pro soustředění a koncentraci tou nejlepší volbou. Co jiného mohou nabídnout a které další zlepšováky pomáhají udržet mysl bdělou? Provoňte se k lepším výsledkům a nápadům!

Rozmarýn

Rozmarýn zklidňuje rozháranou mysl, snižuje duševní únavu a osvěžuje. Pokud se potřebujete probrat a koncentrovat, je tím vhodným esenciálním olejem, jenž pomáhá duševnímu soustředění. Smíchejte 1–⁠2 kapky s nosným olejem (kupříkladu olivovým) a směs naneste na zadní část krku a vlasovou linii. „Tekutý rozmarýn“ taky přidejte do difuzéru.

Bazalka

Nejen rozmarýn, ale i bazalka má bylinkovou vůni, která je nesmírně uklidňující. Ve skutečnosti je tahle bylinka dobrá na nervozitu, ale když se spáruje s nějakou povzbuzující vůní, třeba citrusovým olejem, lemongrass či lytseou cubebou, je při studiu a ukládání informací dost užitečná.

Máta peprná

Máta peprná je jedním z nejlepších olejů pro zaměření a koncentraci. Mátové aroma povzbuzuje mysl a dodává energii. Potřebujete-li po vědomostní stránce udělat hodně práce, nakapejte ji do difuzéru.

Vousatka draslavá

Vousatka uzemňuje, uklidňuje a stabilizuje. Souběžně s tím její osvěžující a exotická citrusovo-kořenitá vůně pomáhá při únavě a stresu a napomáhá udržovat bdělou a soustředěnou mysl. Aplikujte 1–⁠2 kapky na spodní část chodidel nebo několik minut inhalujte. (Na pokožku používejte nejvýše 1% ředění.)

Kadidlo

Kadidlo je jedním z nejlepších esenciálních olejů pro uzemnění a soustředění. Aplikujte 1–⁠2 kapky za krk a na spánky. Kadidlo je opravdu jemné, takže ho nemusíte ředit, ale pokud chcete, podle libosti použijte nějaký nosný olej.

Bergamot

Bergamot je citrusový olej, který je povznášející a povzbuzující jako citron. Použijte ho samostatně či s nosným olejem.

Mandarinka zelená

Ve flakonku s mandarinkou zelenou se ukrývá svěží, lehká a šťavnatá vůně plná optimismu a inspirace, která udržuje koncentraci.

Zdroje: dontmesswithmama.com, wikipedia.org, nobilis.cz





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat