Prostreno.cz

Dejte své pleti i vlasům ochutnat banán

Vašim vlasům chybí lesk a pokožce zase hydratace? Sladký banán představuje spolehlivé řešení obojího. Víte, že také omlazuje a pomáhá při léčbě akné i likvidaci tmavých kruhů pod očima?

Banány všude, kam se podíváš. Tak nějak to dnes vypadá v každém supermarketu. Toto exotické ovoce, o kterém se píše už v budhistických textech pocházejících z období 600 let před naším letopočtem, je nejen dostupné, ale i dobré a pro tělo prospěšné. Pokud si jím nechcete vylepšit zdraví, zkuste to s krásou!

Hydratační vzpruha

Se suchou pokožkou se v létě potýká kdekdo, protože slunce si s kůží servítky moc nebere. Víte o tom svoje? Pro okamžitou hydrataci pleti rozmačkejte jeden banán a vzniklou pastu aplikujte na obličej. Že byste se měli vyhnout kontaktu s očima, to je asi zbytečné zmiňovat. Po dvacetiminutovém působení smyjte veškeré pozůstatky vlažnou vodou a zhodnoťte výsledek. Dost možná vás příjemně překvapí i mladistvější vzhled.

Omlazení jako ze salonu

Díky obsaženému vitaminu A, C a E zmíněné ovoce pomáhá i v boji proti vráskám. Je to proto, že tyto látky stimulují produkci kolagenu, přičemž krotí škodlivé volné radikály, urychlují regeneraci, přispívají k obnově buněk a opravují poškození pokožky. Příznivě však působí i na krevní cévy, proto lze banánovou spásou odmazat i tmavé kruhy pod očima. Mimochodem, slupky toho cizokrajného parťáka se nezbavujte, neboť může posloužit jako báječný obklad na akné. Tento pro mnohé neužitečný odpad také zastavuje svědění kůže, což se hodí třeba po bodnutí hmyzem. Obecně pak tlumí podráždění a dokonce léčí i bradavice. A co banán nabízí vlasům?

Lesk a výživa, kterou chcete

Rozmixovaný banán v kombinaci s mlékem nebo jogurtem si klidně naneste i na hlavu. V ideálu to tak dělejte pravidelně! Složení této masky dodává vlasům lesk, posiluje je a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, čímž nepopiratelně zlepšuje jejich kvalitu.

Zdroj: www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-and-uses-of-using-banana-for-skin-and-hair/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat