Prostreno.cz

Štíhlejší a silnější. Jak transformovat tělo za 12 týdnů?

Jak transformovat své tělo za 12 týdnů? Dobrá otázka, na kterou zná odpověď slavný trenér a fitness model. Co doporučuje, aby vás ostatní doslova za pár dní nepoznali?

Americký bývalý tenisový hráč, fitness model a osobní trenér Shaun Stafford vám ukáže, jak se připravit na rok 2017 a mít tělo štíhlé, silnější a atraktivnější. Tohle je jeho recept na úspěch v pěti bodech.

1. Udělejte si přehled o svých možnostech

V životě nic nejde bez plánování. V případě, že se chcete za 12 týdnů doslova přeměnit a zároveň si slíbíte, že výsledky budou kvalitní a dlouhodobé, musíte na to mít čas. 12 týdnů fitness plánu? Prosím, ale do diáře si zapište svoji cestu za vysněnou postavou. Udělejte si plán a vyšetřete si co nejvíc času, i kdyby to znamenalo, že dítě ze školky bude vyzvedávat partner nebo kamarádka. Zmapujte svoje možnosti.

2. Vyberte si směr

„Není nic víc frustrujícího, než vidět všechny ty dobré úmysly zahozené v odpadkovém koši jen proto, že dotyčný nevěděl, kterým směrem se vydat,“ krčí rameny fitness trenér. Co tím myslí? Vy nejste kvalifikovaní trenéři a ani výživoví poradci, proto je nutné zajít do místního fitness centra nebo zdravotního klubu a požádat někoho odpovědného o vedení. Zakupte si členství a běžte na to. Osobní trenér vám zároveň nic nesleví, takže nad sebou budete mít bič a motivaci v jednom.

3. Netrénujte se špatnou dietou

Zase jsme u nesprávně sestaveného jídelníčku. Rozhodli jste se, že budete dřít o sto šest, ale rapidně snížíte příjem jídla? Hazardujete se zdravím. V zájmu udržení dlouhodobých výsledků je nutné hubnout pomaleji. Jen tak se bude jednat o ztrátu čistého tuku a ne svalové hmoty.

V případě, že si nemůžete dovolit oslovit profesionálního poradce, který by vám jídelníček sestavil na míru, poohlédněte se na internetu a navštivte pár on-line poraden. Ve většině případů najdete ukázky, jak „by to mělo vypadat“.

4. Dejte šanci technologiím

Technologie mohou ovlivňovat kondici a taky pomáhají lidem k neuvěřitelným transformacím. Ať už využíváte nějakou z fitness aplikací nebo jste si vzpomněli, že vám v šuplíku zahálí krokoměr, vytáhněte ho a sledujte svůj týdenní příjem a výdej kalorií. Neodmítejte takové pomocníky.

5. Zůstaňte motivovaní

„Motivace je velmi důležitá, pokud jde o vaši cestu za vysněným tělem. Z osobní zkušenosti vím, že mnohým pomáhá pravidelné měření. Je to neuvěřitelně motivující faktor. Když vidíte ten pokrok například po jednom týdnu, pomáhá vám to udržet se na trati,“ uzavírá Shaun Stafford. Dáte na jeho rady?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat