Prostreno.cz

Bylinné koupele, které vás uvolní nebo zbaví bolesti

Vedle očistného účinku má teplá lázeň i prospěšný a uklidňující vliv na celé tělo. Hlavně, když si do ní přidáte zázračné bylinky! Některé totiž zaženou stres i depresi, jiné vám zase omladí pokožku. Co si dnes nasypat do vany?

Že bylinky jsou dobré jen na čaj? Ale kdepak! Byl by hřích nevyužít jejich schopnosti i v koupelně. Pokud jste to ještě nikdy nezkusili, je nejvyšší čas na nápravu. Nutno dodat, že obvykle jde o odvar 500 gramů rostlin ve třech litrech vody. Zde jsou možnosti blahodárných koupelí, po kterých se budete cítit jako znovuzrození. Která vám je nejsympatičtější?

Fenyklová: Krása v každé kapce

Fenykl neboli vlašský kopr je učiněný zázrak. Celkově posiluje organismus a podle posledních výzkumů působí preventivně proti tvorbě celulitidy. To je dobrá zpráva pro všechny ženy! Lázeň stahuje póry, změkčuje pleť, a dokonce tišší bolesti všeho druhu.

Heřmánková: Voňavá léčba

Rumánek, jak se mu lidově říká, vám uklidní podrážděnou pokožku a urychlí hojení povrchových zranění. Hodí záchranné lano i při kožních vyrážkách. Jako bonus podpoří činnost sliznic a dýchacích orgánů.

Kozlíková: Božské uvolnění

Jste ve stresu? Zažeňte ho kozlíkem. Po něm budete pekelně uklidnění. Možná proto má přezdívku čertikus! Zbaví vás také migrény a poradí si s nespavostí způsobené nervovým vyčerpáním.

Šalvějová: Zpomalovač stárnutí

Věděli jste, že sušená šalvěj je mnohem aromatičtější než čerstvá? „Babské ucho“ omezuje nadměrné pocení a omlazuje stárnoucí pleť. Přináší klidný spánek a hezké sny, tlumí nervozitu. Budete psychicky v pohodě a vizuálně ještě o pár let mladší!

Meduňková: Místo léků

Revmatismus, bolesti zad a šíje - to všechno meduňka, přezdívaná dubravník, vyřeší. Jenže i na migrénu, přílišné bušení srdce a pocuchané nervy je to ten správný prostředek! Tahle bylina vám zkrátka nahradí celou lékárnu.

Mateřídoušková: Kosmetický zlepšovák

Mateřídouška hodně prospívá unavené a přecitlivělé pleti, která v zimě vlivem nízkých a v létě vysokých teplot dostává pěkně na frak. Kromě toho léčí hnisavé rány, tlumí pocity celkové slabosti a vyčerpání. Aromatický dopink, který vaše kůže bude milovat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat