Prostreno.cz

Zlozvyky, které vám ničí vlasy

Krásné zdravé vlasy jsou součástí celkového vzhledu a jsou prostě nepřehlédnutelné. Jestli máte na hlavě vrabčí hnízdo nebo plné lokny, je obrovský rozdíl. I když nám vlasy prostě „samy“ rostou, rozhodně si zaslouží pozornost. Víte, co všechno jim škodí?

Stres

Stres nejen ovlivňuje naše duševní zdraví, ale může dokonce způsobit i vypadávání vlasů. Příště, až budete pod tlakem, vzpomeňte si na svoje krásné vlasy, to jim přeci nemůžete udělat

Špatná strava

Strava se neprojevuje jen na našich problémových partiích, ale i na vlasech. Ty potřebují různé vitaminy, minerály a kvalitní bílkoviny pro správný růst a výživu. Hned o důvod víc, proč se dát na dráhu zdravého životního stylu.

Fénujete a tvarujete

V dnešní době většina žen, než vyjde z domu, své vlasy vyžehlí, natočí a minimálně každý druhý den je vyfénuje. Každodenním používáním těchto pomocníků vážně poškozujete vlasy. Snažte se je eliminovat, a pokud si nemůžete pomoci, používejte alespoň velmi kvalitní přípravky, které co nejvíce vlasy ochrání před prudkým teplem.

Vlasové přípravky

Dámy, ruku na srdce, čtete podrobně informace o výrobku a jeho složení? Některé přípravky jsou přímo chemické bomby a je nejvyšší čas poohlédnout se po nějakých šetrnějších. Pozor také na různé odbarvovače a barvy na vlasy. Peroxid vodíku a amoniak mohou způsobovat řídnutí a vypadávání vlasů. Tak šetrně, ať tam na stará kolena něco zbude.

Nenamáčíte si vlasy, než jdete do bazénu

Chlorované voda je pro vlasy velký nepřítel. Po příchodu z bazénu jsou vaše vlasy prostě šílené, bez života - a hlavně ten chlorový odér. Vlasy můžete ochránit koupací čepicí nebo alespoň touto malou fintou. Příště, až půjdete do bazénu, hned při příchodu si ve sprchách nezapomeňte pořádně namočit i vlasy. Ty do sebe natáhnou obyčejnou vodu a pro tu chlorovanou už tam nezbude tolik místa. Uvidíte ten rozdíl.

Tupírujete

Tohle je opravdu velmi špatný návyk, dělaly to už naše babičky, maminky, tak proč ne my? Zkuste tupírování omezit na minimum, při něm totiž vlasy zapletete po celé délce. Dochází k třepení konečků a k lámání vlasů.

Nosíte culíky a copy

Těsné účesy vlasům také nepřidávají. Vyvíjejí velký tlak na vlasové folikuly, což vede k poškození vlasů, a dokonce k vypadávání. Volte raději volnější účesy nebo rozpuštěné vlasy, případně dejte loknám svobodu hned, jak překročíte práh bytu. Zaslouží si to!

Rozčesáváte vlasy hned, jak vylezete z vany

I tohle je špatně! Mokré vlasy jsou mnohem náchylnější k poškození než suché, proto velmi opatrně. Vlasy si pročešte před umytím, aby byly co nejméně zamotané, poté umyté vlasy jemně vysušte ručníkem.

Chyby v průběhu mytí

Při mytí toho můžete hodně pokazit. Dodržujte časy působení šamponu a kondicionéru. Šampon vlasy vysušuje, takže ho nenechte na loknách dlouho. Naopak dlouhé působení kondicionéru může způsobit, že vaše vlasy se budou rychle mastit, a to přeci také nechcete. Věnovat byste se také měli teplotě vody - i když milujte horkou, vlasy vaše nadšení nesdílí. Vyhovuje jim vlažná voda, která je k nim šetrná a nenarušuje přirozenou ochranu vlasů ani pokožky hlavy.

Chodíte spát s mokrou hlavou

Nakonec ten největší zlozvyk. Jak jste se dočetli výše, mokré vlasy se snadno poškozují, a navíc kvůli tření o polštář budou ráno vaše vlasy vypadat jak po ráně elektrickým proudem. Tak příště zamiřte do koupelny včas.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat