Prostreno.cz

Chléb, droždí nebo mléko. I s tímhle se dá léčit rýma či zánět

Zase vás bolí hlava jako střep, smrkáte v jednom kuse následkem alergie a ke všemu vás trochu trápí akné. Nějak si s tím nevíte rady? Řešení svých potíží překvapivě naleznete v chlebníku, spižírně nebo lednici. To vážně není vtip!

Jsou určité základní suroviny, bez kterých se žádná domácnost neobejde. Jenže pozor, tyhle běžné potravinové zásoby mají zázračnou moc, o které možná nemáte tušení! Nebo snad ano?

Chléb proti nachlazení, rýmě a bolesti hlavy

300 gramů suchého žitného chleba nakrájejte na kostičky a dejte do trouby. Malé suchary pak nasypte do hrnce, zalijte necelým litrem horké vody a nechte přikryté stát zhruba 4 hodiny na teplém místě. Následně sceďte, přidejte lžičku droždí, stejné množství cukru a tekutině dopřejte 6 hodin kvašení. Když kvas začne pěnit, slijte ho, přelijte do připravených lahviček a dobře uzavřete. Tak tomu říkáme parádní léčba migrény!

Cukr na kašel i škytavku

Cukr sice nemá u lékařů tu nejlepší pověst, ale jedno se mu upřít nedá - uklidňuje podrážděné nervy a zatočí s depresí. O něco zdravější je samozřejmě třtinový, ale ani s jeho konzumací by se to nemělo nijak přehánět. Když je ale krize, hřešit je povoleno! Následovně…

Kašel

Na pánvi rozehřejte 2 lžičky třtinového cukru, odstavte z plamene a vmíchejte 100 mililitrů vroucí vody. Jakmile směs zchladne, je připravena k použití. Užívá se po 3 lžičkách čtyřikrát denně. Zejména naši nejmenší si tento lék nemohou vynachválit.

Škytavka

V tomto případě jednoduše 2 lžičky třtinového cukru rozpusťte v šálku teplé vody, pořádně promíchejte a vypijte. Žádná věda!

Mléko pomůže při zánětu průdušek

Mléko povařte, a až bude dostatečně teplé, přimíchejte k němu větší lžíci lipového medu a špetku jedlé sody. Nápoj podávaný před spaním přivolá hezké sny a nemocné průdušky ho milují!

Droždí na problémy s akné

Obyčejné droždí má nedocenitelnou hodnotu, když jde o nechtěné útvary na pokožce. Jak se jich zbavit? Přibližně 10 gramů droždí promíchejte v šálku vroucí vody, nechte chvíli odpočívat a poté oslaďte cukrem, ať nemáte po degustaci takový šok. Pijte denně ideálně po dobu 21 dní. Tahle kúra umí zázraky!

Med zamete s alergií

Dar od našich včel je vlastně univerzálním lékem. Jelikož je pylová sezona v plném proudu, zaměřme se na alergie různého původu.

Smíchejte 2 lžičky medu, 1 lžíci jablečného octa a 1 decilitr minerální vody bez bublinek. Tento drink můžete pít delší dobu, takže si ho s klidem naordinujte každý večer, dokud neodkvetou všechna dráždidla, která vám pobyt venku znepříjemňují.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat