Prostreno.cz

Ranní návyky, díky kterým bude váš den plný úsměvů

Ráno je nejdůležitější čas z celého dne. Jak jej odstartujete, takový bude váš celý den. Pomalý, nudný start ráno obvykle vyvrcholí do neproduktivního a mizerného dne. Někteří lidé se mohou dokonce začít cítit fyzicky unavení, náladoví a sklíčení. Naopak lidé, kteří dodržují zdravou ranní rutinu, jsou nejen více organizovaní, ale mají tolik energie, že by jí mohli rozdávat. Chcete to taky zažít? Změňte své ráno!

Můžete říct, že každý je jiný a každému vyhovuje něco jiného, ale zkuste přijmout pár změn do svého smutného rána a uvidíte, co to s vaším životem udělá za pár dní. Sami budete překvapeni, jak malá změna stačí k oživení vašich náročných dnů.

Naučte se vstávat brzo

Konkrétní hodinu pro vás nemáme, pro každého slovo brzo znamená něco jiného. Rozhodně je tím ale myšlen čas před 8. hodinou. Pokud se naučíte vstávat dřív než na poslední chvíli, budete mít ráno spoustu času na všemožné aktivity, budete si moct dopřát kvalitní snídani nebo stihnete pohodovou procházku se svým čtyřnohým kamarádem.

Roztáhněte závěsy a otevřete okna

Slunce a čerstvý vzduch je pro naše tělo velmi důležitým aspektem. Hned ráno pusťte světlo do ložnice a nechte bytem projít čerstvý vánek. Uvidíte, že se za pár minut budete cítit svěží.

Meditujte

Naučte se ráno krátké meditaci neboli rozjímání. Když otevíráte oči a vylézáte z postele, uchopte polštář, sedněte na něj se zkříženýma nohama a rozjímejte 15 minut. Meditace v podstatě vyčistí vaši mysl a dosáhnete stavu zklidnění - bez jakýchkoli otravných myšlenek, které se vám hned zrána proženou hlavou.

Vypijte sklenku vody s citronem

Sklenka neperlivé vody vypitá nalačno napomáhá s trávení a reguluje ranní vyměšování. V kombinaci s vynikajícími detoxikačními vlastnostmi citronů účinně zbavuje vaše tělo škodlivých toxinů.

Ranní sprcha

Nic proti večerní hygieně, ale taková rychlá ranní sprcha krásně probere všechny naše smysly. Podpoří krevní oběh, zároveň vás zklidní, ale také okamžitě probere.

Udělejte si čas na snídani

Snídaně je právem nejdůležitějším jídlem dne. Rozhodně ji přestaňte zanedbávat a postupně své tělo naučte kvalitně a vydatně snídat. Odmění se vám nejen silnou dávkou energie, ale také se snídaně kladně projeví na vaší hmotnosti a zdraví.

Zacvičte si

Cvičení může mít mnoho podob. Někteří z vás mohou každý den ráno zamířit do posilovny, někteří mohou upřednostňovat cyklistiku, zatímco ostatní mohou chodit jen tak po parku. Každý pohyb se počítá, tak na to nezapomínejte a pěkně po ránu nechte rozproudit krevní oběh.

Přečtěte si něco inspirativního

Každý z nás chce mít jistě přehled o světovém dění i tom domácím, ale koho by hned z rána nerozčílilo, že zase zdražil benzín a euro jde opět nahoru. Ráno zapomeňte na běžné starosti a motivujte se inspirativním textem. Stačí i obyčejný slogan, který vás po ránu nakopne a povzbudí.

Ignorujte telefon

Mobilní telefony se pro většinu z nás staly téměř stejně důležité jako kyslík. Často je to poslední věc, kterou držíme v ruce před spaním, a ta první, co používáme, hned jak se probudíme. Tak na tohle už jednou provždy zapomeňte. Nevinné vytípnutí budíku se promění v půlhodinové čtení emailů a nakonec jste ve stresu hned od rána. Pokud se naučíte vstávat o něco dřív než na poslední chvíli, stanovte si hodinku, od níž jste „na příjmu“. Máte právo na své vlastní soukromí, takže to musí každý pochopit.

Naučte se děkovat

V konfliktech každodenního života je snadné zapomenout na dobré věci, které se nám přihodily. Naučte se děkovat za všechno, co vám život přinese. Krátkým slovem „děkuji“ a úsměvem na tváři můžete dát sobě i ostatním něco neobyčejného. Zkuste se nad tím zamyslet, a pokud se naučíte děkovat, věřte, že úsměv přijde sám. Ten nejlepší pocit budete mít, když někomu úsměv předáte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat