Prostreno.cz

Důvody, proč se vám pořád nedaří zhubnout

Vyměnili jste hranolky a čokoládu za lednici plnou zeleniny a topíte se v litrech vody a pořád nic? Nejste v tom rozhodně sama, někdy to prostě nejde tak jednoduše, jak si myslíme. Zkuste s námi přijít na to, kde se stala chyba.

Možná si myslíte, že pokud jíte méně, zhubnete. Ale to je velký omyl, pokud se trápíte hlady a vaše tělo strádá, nastane takzvaný nouzový režim a tělo začne vše ukládat na horší časy. A takových různých „dietních“ omylů je mnohem víc. Zkuste přijít na to, kde děláte chybu dřív, než ztratíte motivaci a zase se vrátíte k oblíbené čokoládě.

Máme pro vás 10 možných důvodů, proč se vám hubnutí nedaří.

Jíte „light“ potraviny

Mnoho oblíbených "dietních jídel a nápojů" obsahuje skryté tuky a kalorie. Navíc podporují chuťové pohárky k dalšímu jídlu. Při výběru si dávejte velký pozor na složení, bedlivě prozkoumejte všechny etikety, toho co kupujete. Dávejte si pozor také na skryté cukry a umělá sladidla.

Vynecháváte svačinky

Pokud si myslíte, že když vynecháte svačinku, zhubnete rychleji, tak jste na omylu. Ba naopak, pro tělo je mnohem efektivnější, jíst pravidelně, často v rozumných dávkách. Takže klidně pořád něco chroupejte, hlavně zeleninu nebo si dopřejte hrst oříšků.

Málo pijete

Dodržování pitného režimu při dietě, je více než žádoucí, rozhodně si hlídejte příjem tekutin, v dnešní době jsou na to i moderní „apky“, které to pohlídají za vás a během celého dne vám budou vyskakovat upomínky, k tomu abyste se napili. Při dietě, je nejvhodnější tekutinou čistá voda, kterou si můžete dochutit citronem, mátou, okurkou jednoduše podle vaší fantazie.

Málo odpočíváte

Vaše tělo odpočinek potřebuje, základem je kvalitní spánek, který připívá vaší snaze zhubnout. Poslední vědecké studie, také vychvalují odpolední šlofíky, takže pokud můžete, tak na chvilku zavřete oči a nechte si pěkně „slehnout“ po obědě.

Jíte málo bílkovin

Dieta s vysokým obsahem bílkovin napomáhá úbytku hmotnosti. Pravidelný příjem bílkovin drží na uzdě i nezvladatelné chutě. Konzumace bílkovin podporuje metabolické procesy, při kterých tělo produkuje potřebné teplo ke spalování kalorií.

Necvičíte nebo se věnujete pouze jedné aktivitě

Cvičení je jeden ze zásadních bodů, pokud chcete zhubnout a vypracovat se k vysněné postavě, bez pohybu to prostě nepůjde. Pokud jste doposud vůbec necvičili, začněte do svého života pomalu, polehoučku dostávat pohybové aktivity. Začít můžete i obyčejnou procházkou a postupně začněte objevovat aktivity, které vás budou bavit.

Dalším častým problémem je rutina, cvičíte sice už delší dobu, ale věnujete se jen jedné aktivitě. Naše tělo potřebuje rozmanitost, jinak si na pohyb zvykne a spalování kalorií, už nebude tak efektivní jako na začátku. Proto je nejlepší věnovat se více aktivitám zároveň, kombinujte například běhání, jízdu na kole, plavání, vyjeďte na bruslích a tak dále.

Věříte v zázračné pilulky

Na trhu se každým rokem objeví několik zaručených přípravků na hubnutí, ale přece nemůžete věřit, když do svého běžného života zapojíte pár pilulek, že váha půjde sama dolů. Pilulky mohou být pro nás jakousi berličkou při dodržování redukčního jídelníčku a pravidelném pohybu. Zázračné pilulky, například pomáhají s odvodněním těla, urychlují metabolické procesy a tak dále, ale nemůžete se spoléhat pouze na ně. Pokud toužíte vyzkoušet nějakou tu pilulku, nezapomeňte svůj krok vždy konzultovat s lékařem či jiným erudovaným odborníkem.

Všechno si zakazujete

Udržet své chutě na uzdě je někdy těžké, věřte, že každý dietář/ka si občas nějakou tu dobrotu dopřeje. Není to o celoživotním odříkání, jednou za čas se prostě můžete odměnit za dobře odvedenou práci. Občasné odměňování je mnohem lepší, než striktní odmítání. To akorát vede ke zlomení vašeho úsilí a jednoho dne to prostě vzdáte a vrátíte se zpět ke svým stravovacím návykům.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat