Prostreno.cz

Potraviny, které rychle srovnají kyselost vašeho organismu

Zdravá strava není důležitá jen při redukci hmotnosti, ale i pro naše celkové zdraví. V dnešní hektické době spíše spoléháme na hotovky či polotovary a nemáme čas na kvalitní a hlavně pestrou stravu. Tím tělo postupně zanášíme. Nezdravé potraviny, které běžně většina z nás konzumuje, způsobují, že naše tělo je v konstantním stavu kyselosti a nemá optimální pH. Vyzkoušejte alkalickou stravu a vyrovnejte pH svého těla.

Lidské tělo je navrženo tak, aby bylo alkalické - zásadité - a v tomto stavu fungují správně všechny metabolické procesy. Optimální pH pro naše vnitřní tělo je přibližně 7,35 až 7,45. To je mírně nad úrovní neutrálního pH - mezi hodnotou pH 0, která je zcela kyselá, a pH 14, které je zcela zásaditá. Rovnováha je pro naše tělo důležitá, stejně jako když balancuje chodec na provaze, tak by měla být rovnováha i uvnitř našeho těla.

Konstantní stav kyselosti může vést ke vzniku srdečních onemocnění, mrtvice, rakoviny, kožních poruch, autoimunitních stavů, alergií a mnoha dalších chorob. Řešením a hlavně prevencí tohoto problému je alkalická strava, která pomůže vyrovnat hladinu pH tekutin v těle, včetně krve a moči.

Máme pro vás 10 nejlepší alkalických potravin na vyrovnání pH vašeho těla.

Citrony

Nenechte se zmást kyselu chutí, citrony opravdu patří mezi nejlepší alkalické potraviny. Kyselina citronová je vysoce kyselá, ale jakmile se metabolizuje, má alkalický účinek na naše tělo. Proč si myslíte, že je voda s citronem tak opěvovaná? Něco na tom určitě bude.

Špenát

Špenát je jedna z nejzdravějších listových zelenin, má velmi zásadnitou povahu. Je bohatý na chlorofyl, který působí jako alkalizující činidlo a přináší tělo zpět do optimálního rozsahu pH 7,4.

Avokádo

I když se k nám dováží a patří mezi ty dražší plody, měli byste si ho dopřávat pravidelně. Určitě budete jíst raději avokádo než celou hrst tabletek. Avokáda pomáhají vyplavit kyselý odpad a podporují v těle přirozené alkalické prostředí.

Kapusta kadeřavá

Tohle už je pro nás mnohem dostupnější potravina než avokádo, takže si ji můžeme plně dopřát. Tato listová zelená zelenina je plná bohatých vitaminů, jako jsou vitaminy A, C a K. Obsahuje také živiny jako hořčík, vápník, mangan, měď, draslík, železo, fosfor a bílkoviny. Má nejen antioxidační účinky, ale hlavně ty alkalické.

Řapíkatý celer

Celer je další alkalické jídlo, na které byste neměli zapomínat! Neutralizuje kyseliny a vyrovnávat hladinu pH v těle. Patří také mezi diuretika, což znamená, že pomáhá zbavit tělo přebytečných tekutin.

Mladá pšenice

V poslední době je to u nás velmi rozšířený doplněk stravy. Jedná se o velmi silný alkaloid, který je bohatým zdrojem chlorofylu, aminokyselin a vitaminů, jako A, B-komplex, C, D a E. Obsahuje také hořčík, draslík, železo, zinek, měď, selen, thiamin a přírodní enzymy.

Okurky

Okurky patří u nás mezi velmi oblíbené druhy zeleniny, což je jedině dobře. Okurky rychle neutralizují kyseliny a podporují trávení.

Brokolice

Fytosloučeniny obsažené v brokolici pomáhají alkalizovat tělo. Navíc je tato chutná zelenina plná různých vitaminů (C, K a A), obsahuje vlákninu, mangan, draslík, železo, folát a bílkoviny. Navíc má úžasné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti.

Česnek

Mezi všestranné potraviny patří i česnek, který je nejen alkalický, ale také podporuje celkové zdraví organismu. Hlavní složkou v česneku je allicin, který má antibakteriální, antivirové, antifungální a antioxidační vlastnosti.

Papriky

Ať je to červená, zelená nebo žlutá, papriky rozhodně patří mezi potraviny vysoce alkalické. Pomáhají s přeměnou kyselé potravy a regulují hladinu pH v těle.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat