Prostreno.cz

Hýčkejte své tělo kokosový olejem

Máte koupelnu plnou různých zkrášlujících prostředků a už to nemáte ani kam dávat? Zkuste změnu, vyzkoušejte kokosový olej, je vhodný pro péči o vlasy, pokožku i nehty a hlavně zabere pořád jen jedno místo.

Kokosový olej obsahuje mnoho vlastností, které podporují zdraví vlasů, kůže i nehtů. Výhodou je, že vám opravdu postačí jen jedna sklenice, která je ve skutečnosti téměř na všechno, a pokud vám zrovna dojde doma olej, můžete ho použít i při vaření. Kokosový olej by vám doma rozhodně neměl chybět, a pokud ho ještě neznáte, tak nebuďte zklamaní, že nevoní po kokosu. Kvalitní lisovaný kokosový olej je bez pachu a bez chuti.

Pro krásné vlasy

Kokosový olej je bohatý na triglyceridy středního řetězce, snadno proniká hluboko do vlasových folikul a podporuje růst vlasů.

Než půjdete do postele, rozehřejte si lžíci kokosového oleje. Teplým olej vmasírujte do pokožky hlavy a nechte působit přes noc. Druhý den si vlasy normálně umyjte. Nejlepších výsledků dosáhnete, když budete kúru opakovat 2 až 3krát týdně. Kokosový olej můžete používat i jako kondicionér.

Pro krásnou pokožku

Vlastnosti kokosového oleje pomáhají udržovat vaši pokožku déle hydratovanou, jemnou a pružnou. Je dokonce účinný při ochraně pokožky před slunečním zářením. Obsažené mastné kyseliny pomáhá léčit záněty a revitalizovat pokožku.

Pokud toužíte po dokonalé pokožce, aplikujte vlažný kokosový olej na celé tělo. Nechte působit přibližně 30 minut a poté se osprchujte vlažnou vodou. Pokud vás trápí extrémně suchá kůže, namažte tělo olejem po koupeli a poté už neoplachujte.

Pro krásné nehty

Kokosový olej vyživuje nehtové lůžko, což je důležité pro růst nehtů. Pomáhá udržovat vaše nehty, hydratované a silné.

Před spaním naneste na ruce a hlavně na nehty vlažný kokosový olej, nechte působit 10 minut a poté opláchněte. Kokosový olej můžete nechat působit i přes noc, pokud si nechcete umastit celou postel, nasaďte si na ruce kosmetické rukavice. Ráno budou vaše ruce, jako znovuzrozené.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat