Prostreno.cz

Na co všechno se dá použít kokosový olej

Chystáte se na dovolenou a propadáte panice, že veškerá kosmetika se vám nevejde do zavazadla? Nač ji s sebou tahat, když vám stačí kokosový olej? Oholíte si s ním nohy, odlíčíte i vyčistíte zuby!

Kokosový olej hýbe naším světem z mnoha důvodů. Není tak drahý, při správném skladování vydrží v kondici i rok, a je opravdu úžasným produktem s hojivými, regeneračními a hydratačními schopnostmi. Zjistěte, kde všude tento poklad přijde vhod, jen kuchyní to totiž nekončí!

Kondicionér na vlasy, co podpoří růst

Zázrak vonící po kokosu obsahuje dostatečně malé molekuly, které snadno proniknou do každé části vlasu. To znamená, že se skutečně absorbuje do poslední kapky! Vetřete olej do vlasů, zabalte je do igelitu a nechte 20 minut působit. Poté hřívu umyjte běžným způsobem. Tím posílíte růst, předejdete lámání a ještě zatočíte s lupy.

Hydratační krém na tělo, bez kterého se neobejdete

Suchá a podrážděná pokožka následkem opalování není vůbec nic neobvyklého. Chcete dát své kůži pořádně „napít“? Pak sáhněte po kokosovém oleji a aplikujte ho od hlavy k patě. Budete se cítit i vypadat skvěle!

Bělicí zubní pasta, domácí zlepšovák

Ano, čtete správně. Nemusíte vyhazovat nemalé peníze za bělicí přípravky, které fungují jenom v reklamě. Smíchejte kokosový olej s trochou jedlé sody a vzniklou směsí si vyčistěte zuby. Kromě zesvětlení odstínu chrupu si vydezinfikujete celou ústní dutinu, což rozhodně není od věci. Tohle vám stomatolog může jen pochválit!

První a voňavá pomoc po bodnutí hmyzem

Působíte na krvelačné komáry jako magnet? Pak vás jistě potěší, že „kokosák“ dokáže zklidnit a přirozeným způsobem zvlhčit zasaženou oblast po jejich útoku. Antibakteriální složky urychlují hojení a olejová vrstva zabrání kontaktu s nečistotami a prachem.

Parádní gel na holení, co předejde podráždění

Jestli máte po holení podrážděnou pokožku a sklony k vyrážkám, i s tím si kokosový olej snadno poradí, respektive tomu zabrání. Kousek ztuhlé hmoty si rozehřejte v dlaních, vetřete na nohy, do podpaží i oblasti třísel. Poté se chopte náčiní a dejte se do práce, svědivé následky vás tentokrát minou pěkně velkým obloukem.

Účinný odličovač, který vám ušetří čas

Už vás zmáhají večerní boje s voděodolnou řasenkou? Pak se odličujte kokosovým olejem a její odstranění půjde jako po másle. Klouzavá textura předejde tahání za kůži i řasy, čímž nebudete zbytečně ohrožovat svoji krásu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat