Prostreno.cz

Jahody či avokádo. Potraviny, které brání vysušování pokožky

Bez potřebné hydratace se krásná pokožka jistě neobejde. Pokud stále tápete, jak si ji zajistit, vsaďte na meloun, lososa, avokádo a jahody. Tihle dodavatelé vláhy totiž kupovaná tělová mléka strčí do kapsy!

V létě dostává vaše pokožka pořádně zabrat. Opalování a koupání v moři či bazénu je sice příjemné, ale bohužel ne bez následků. Slunce, chlor i sůl si s hydratací samozřejmě příliš nerozumějí, takže výsledkem je suchá a odlupující kůže, se kterou moc parády nenaděláte. O nepříjemném pocitu ani nemluvě! Chcete se tomu letos vyhnout? O jedné účinné prevenci bychom věděli…

Zkrášlující zázrak, co vám zachutná

To, co jíte, má skutečný vliv na kvalitu vaší pokožky. To nejsou jen plané řeči, ale holý a dermatology potvrzený fakt. Když tedy do svého jídelníčku zařadíte ty správné potraviny, které se postarají o hydrataci zevnitř, máte rázem o starost méně. Pečující kosmetika bude jen doplňující péče, se kterou svůj vzhled dotáhnete k dokonalosti. Na jaké potraviny se můžete spolehnout?

Meloun, ten nesmí chybět

I když se tahle typicky letní dobrota doporučuje konzumovat hlavně při dietě, vykonat dobro dokáže i jinak. Obsažený lykopen, který melounu dodává svou růžovočervenou barvu, pomáhá zabránit poškození UV zářením, což vede k vysušování kůže a nechtěným vráskám. Navíc si s jeho pomocí vyladíte i pitný režim, takže je to skvělé spojení příjemného s užitečným.

Avokádo, nepostradatelná dobrota

Jestli se o nějakém ovoci dá říct, že je přítelem zdravé pleti, pak se určitě jedná o avokádo. Exotický a stále populárnější plod je bohatým zdrojem minerálů a složení ukrytých mastných kyselin se hodně podobá olivovému oleji. Proto tenhle pomocník zadržuje vlhkost a udržuje plnost pokožky.

Losos, král moře

Proč si ho dopřávat pravidelně? Jeho vysoká hladina omega-3 mastných kyselin výrazně zlepšuje hydrataci a ke všemu zabraňuje akné. S trochou nadsázky by se dalo říct, že vám poskytne takový pomyslný slunečník před vysušujícím slunečním zářením.

Jahody, poklad z našich zahrádek

Je to možná k nevíře, ale jedna porce jahod vám dodá více vitaminu C než grapefruit a pomeranč. A „céčko“ předchází vráskám a suché kůži související s věkem. I na dary jahodníku tedy můžete bez obav vsadit, když je ve hře hydratace!

Olivový olej, ten nemá konkurenci

O prospěšnosti oleje získaného z oliv se mluví ze všech stran. Obsahuje cenné antioxidanty a celou řadu vitaminů, předchází mnoha onemocněním a v kosmetice je k nezaplacení. Pomáhá pokožce zadržovat vodu, čímž je ohebnější a také bezpochyby zdravější. Máte ho po ruce?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat