Prostreno.cz

Varovná znamení vysoké hladiny cukru

Není vaše imunita zrovna v kondici a to samé se dá říct i o vaší pokožce? Pokud ke všemu často zapomínáte, a hladinu energie máte na bodě mrazu, pravděpodobně sladíte víc, než byste měli. A to nevěstí nic dobrého!

Kávu pijete zásadně slazenou a rádi si k ní dopřejete dortík? Mlsáte po večerech čokoládu a sušenky, ale nepohrdnete ani pytlíkem bonbonů? Mějte se na pozoru, na cukru se totiž dá vypěstovat závislost, a to než řeknete švec. O tom, že nadmíra sladkého dopingu má škodlivý vliv i na celkové zdraví, ani nemluvě. Jak poznáte, jestli už nejste s konzumací sladidla za hranicí normálnosti? Tyto znaky vám napovědí…

Slabá imunita a náchylnost k bacilům

Vysoký příjem cukru negativně ovlivňuje vaši obranyschopnost. Výsledek? Jste extra náchylní k chřipce, virům i chronickým onemocněním, chytnete každý bacil a nestíháte si žádat o neschopenky do práce. Nezní vám to povědomě? Pokud ano, je čas spotřebu „bílého zla“ o něco snížit. Nečekejte, až se ozvou vážné zdravotní komplikace, nemusí to dlouho trvat.

Kosmetické potíže, které nemají konce

Jestli si oslazujete život až příliš, poznáte i podle stavu své pokožky. I když se cukr tváří zcela nevinně, hodně zvyšuje pravděpodobnost výskytu akné, růžovky zvané rosacea, vyrážek a ekzémů. Hrozí však i suchá, nebo naopak mastná pleť, a hlavně nepěkné „pandí“ kruhy pod očima, protože ledviny vaši radost z mlsání rozhodně nesdílejí – a dávají to dost okatě najevo.

Výpadky paměti a soustředění

Všechny poruchy kognitivních funkcí lze shrnout do jednoho pojmu – mozková mlha. Bohužel se jedná o častý ukazatel potíží ohledně nadbytku cukru v krvi. Jste poněkud zapomětliví a někdy máte potíže se rozumně vyjádřit? Viníka hledejte v cukrárně, lednici a spižírně.

Častá únava a nedostatek energie

Cítíte se někdy tak vyčerpání, že nemáte sílu zvládat běžné denní úkony? I tady je na místě pořádně zbystřit a naordinovat si neslazenou dietu. Cukr sice dokáže okamžitě nabudit a dobít baterky, jenže tahle euforie funguje jen chvíli. A vybere si daň v podobě celodenní únavy!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat