Prostreno.cz

Jak bez drahé kosmetiky zkrotit rozšířené póry

Otevřené nebo velké póry přispívají k akné a černým tečkám. Již na pohled nepůsobí líbivě, takže je jasné, že moc parády nenadělají. Co na ně zabírá? Podívejte se do domácích zásob!

Nadbytečný kožní maz, spolu s nečistotami a bakteriemi, má tendenci ucpávat póry. Na vině je stárnutí, ale i genetika, stres a špatná péče o pleť. To všechno rozšířeným pórům nahrává. Ačkoli na trhu existuje několik kosmetických přípravků, které se vypořádají s tímto problémem, nezapomeňte, že póry jsou přirozenou součástí pokožky. Než půjdete nakupovat, můžete vyzkoušet některé levné, snadné a přírodní domácí prostředky, které minimalizují vzhled otevřených pórů.

Led

Led působí jako jednoduchý a účinný domácí prostředek, který pomáhá zmenšit velké póry, a to díky kvůli efektu stahování pokožky. Tento trik se často používá k minimalizaci rozšířených pórů před aplikací make-upu, o čemž mají povědomí převážně modelky. Led stimuluje oběh a podporuje zdravější kůži.

Zahalte několik kostek ledu do čisté žínky a podržte na kůži po dobu 15 až 30 sekund. Provádějte několikrát denně. Pokud vidíte zlepšení, můžete snížit frekvenci použití. Alternativně se dá tvář jednoduše umýt ledovou vodou (jednou denně).

Chcete-li posílit výhody tohoto „léku“, naplňte zásobník na led okurkovým džusem, jablečným džusem, zeleným čajem nebo růžovou vodou.

Jablečný ocet

Jablečný ocet funguje jako přirozený a adstringentní toner. Tudíž stahuje pokožku, snižuje rozšířené póry a obnovuje rovnováhu pH pokožky. Navíc má antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají při léčbě akné.

Smíchejte stejné množství organického jablečného octa a vody. Namočte do roztoku bavlněný hadřík a přiložte na tvář. Nechte několik minut působit a opláchněte.

Pro dosažení nejlepších výsledků použijte tento prostředek každou noc (po čištění tváře). Následně naneste lehký hydratační krém. Zlepšení zaznamenáte během několika týdnů.

Vaječné bílky

Vaječné bílky jsou také široce používány ke zmenšení rozšířených pórů, neboť skvěle odstraňují přebytečný maz.

Dva vaječné bílky vyšlehejte s pár kapkami citronové šťávy a směs naneste na obličej. Nechte působit asi 10 minut (dokud maska nezaschne) a opláchněte. Další možností je smíchat bílky s ovesnými vločkami. Pro dosažení nejlepších výsledků opakujte dvakrát týdně (po dobu několika týdnů).

Cukr

I cukr může být velkým pomocníkem při eliminaci rozšiřování pórů, protože obrušuje pokožku a odstraňuje přebytečný maz a nečistoty.

Smíchejte dvě lžíce cukru, jednu lžíci olivového oleje a několik kapek citronové šťávy. Opatrně naneste na obličej, 20 sekund provádějte krouživé pohyby a následně pleť omyjte studenou vodou. Aplikujte jednou nebo dvakrát týdně.

Soda na pečení

Jedlá soda odstraňuje přebytečný olej a nečistoty z pokožky. Pomáhá také vyrovnávat hladiny pH pokožky a díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem působí na akné a pupínky.

Smíchejte dvě polévkové lžíce jedlé sody s vlažnou vodou. Aplikujte na pokožku krouživým pohybem, nechte pár vteřin působit a opláchněte studenou vodou. Tento proces opakujte denně po dobu jednoho týdne. Potom snižte frekvenci na tři až pětkrát týdně po dobu několika týdnů.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat