Prostreno.cz

Zarudlé pokožky na obličeji se zbavíte i bez drahé kosmetiky

Červené skvrny v obličeji nejsou nic neobvyklého. Často svědí, pálí, bolí a celkově zvyšují úroveň nepohodlí. Taky se jimi necháte frustrovat? Již nemusíte. Jisté přírodní metody vám od nich uleví!

Mezi běžné příčiny lokálně zarudlé pokožky patří růžovka, lupus, akné, ekzém či extrémně suchá kůže. Mezi další spouštěče se řadí spáleniny, vystavení se chladnému počasí, dlouhodobý pobyt v horkém prostředí, nadměrná konzumace alkoholu a chronický stres. Co s tím? Takhle se zbavíte začervenání!

Studená komprese

Chcete-li se vypořádat s mírným zarudnutím ve tváři, pomůže vám studená komprese. Chlad totiž pomáhá uzavřít krevní cévy pod kůží, což minimalizuje zarudnutí, omezuje svědění a zánět.

Proto schovejte několik kostek ledu do ručníku a přiložte na postižené oblasti (zhruba jednu minutu). Udělejte si 10 minut pauzu a znovu zopakujte. Celý postup provádějte podle potřeby. Myslete však na to, že není dobré přikládat led přímo na pokožku. Může dojít k omrzlinám nebo poškození kožních buněk.

Aloe vera

Můžete také použít aloi vera, abyste se přirozeně zbavili zarudnutí obličeje. Aloe má hojivý účinek na pokožku a vykazuje protizánětlivé vlastnosti, které mohou přispět ke snížení zánětu a podráždění suché kůže. A jak postupovat? Jednoduše odřízněte list aloe vera a extrahujte gel. Ten aplikujte na pokožku, nechte osušit a opláchněte. Opakujte několikrát denně, dokud začervenání nezmizí.

Koloidní ovesné vločky

Říká vám něco pojem „koloidní ovesné vločky“? K dostání jsou v lékárnách, mají zvlhčující účinek na pokožku, pozitivně působí na suchou pleť a ekzém. Také se mohou pochlubit protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají snižovat zánět. Navíc vyrovnávají úroveň pH pokožky.

Studie z roku 2007 publikovaná v časopise Journal of Drugs in Dermatology dokonce potvrzuje, že koloidní ovesné vločky mají zvlhčující, uklidňující, ochranné a protizánětlivé vlastnosti.

Proto smíchejte trochu vloček s vodou tak, abyste vytvořili pastu. Tu aplikujte na tvář, nechte 15 až 20 minut působit a opláchněte teplou vodou. (Provádějte denně, dokud zarudnutí nezmizí.)

Okurka

Okurky obsahují mnoho vitamínů a minerálů a mají také vysoký obsah vody, který pomáhá udržovat pokožku zdravou a hydratovanou. Navíc snižují zarudnutí a podráždění pokožky.

Jednoduše okurku nakrájejte na tenké plátky, vložte do ledničky na 20 minut, poté jeden plátek vyndejte a přiložte na postiženou oblast (nechte asi 1 minutu). Po uplynutí doby nahraďte jiným vychlazeným kolečkem. Celkově se snažte dodržet dobu 10 až 15 minut. (Kúru dle potřeby zopakujte.) Nemáte-li po ruce okurku, uvařte šálek zeleného čaje, ten vychlaďte a namočte do něj vatové tamponky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat