Prostreno.cz

Tmavé jizvičky z pleti odstraní banán

Chcete vypadat úžasně, ale nějak ve vašem rozpočtu nezbývají peníze na kvalitní kosmetickou péči? Matka příroda má plán B. Tenhle plán je žlutý, sladký a okamžitě dostupný. Rozjasněte svoji pleť s pomocí banánů!

Ovoce, které nabízí efektivní, rychlé a všestranné řešení, které vylepšuje vzhled jako mávnutím kouzelného proutku? Banán, který je celoročně k dostání. Jediné, co musíte udělat, je rozmačkat ho vidličkou.

Pleť bez nadměrného mazu

Pokud se vám zdá, že jsou vaše mazové žlázy mimo kontrolu, jednoduše aplikujte rozmačkaný banán na obličej a nechte ho působit 15 až 20 minut. V této době se všechen přebytečný maz a oleje vstřebají. Mnozí přísahají, že tahle „banánová kaše“ je efektivnější, když se do ní přidá troška mletých ovesných vloček. Hlavně T-zóna prý po aplikaci úplně prokoukne. (Masku aplikujte podle potřeby.)

Zářivá pokožka

„Pšeničný banán“ je také vynikajícím prostředkem, který odstraní odumřelé kožní buňky a pomáhá pleť rozjasnit. Jeho efektivitu můžete vylepšit přidáním stejného množství čistého jogurtu. Masku naneste na očištěnou tvář a nechte působit asi 20 minut.

Méně nápadné jizvy

Pokud máte na obličeji nevzhledné tmavé jizvy způsobené pupínky či neštovicemi, můžete se spolehnout právě na banán. Ten, jako v předchozích případech, rozmačkejte a přidejte k němu pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy. Obličej nebo jiné problémové oblasti na těle umyjte vodou, naneste masku a nechte 30 minut působit. Opakujte, dokud se vám nebude zdát, že jsou vaše jizvičky méně viditelné.

Léčba akné

Existuje spousta léčebných kúr, které slibují pleť bez akné. Pokud se však chcete spolehnout na přírodu, banán spárujte s kapkou medu a troškou kurkumového prášku. Směs naneste na očištěný obličej, počkejte 15 až 20 minut a následně opláchněte studenou vodou. Počítejte s tím, že jedna akce nestačí, postup je nutné opakovat několikrát, ideálně dvakrát týdně.

Úžasná hydratace

Banán sám o sobě je úžasný. Obsahuje draslík, sodík, bílkoviny, vlákninu a vitaminy. A dokonce i bez jakékoli jiné přísady může pomáhat hydratovat váš obličej. Považujte jej tedy za spásu suché a olupující se pokožky, která zároveň zjemňuje vrásky. Chcete-li však zvýšit jeho hydratační vlastnosti, jednoduše ho smíchejte s medem a užívejte všech jeho výhod.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat