Prostreno.cz

Esenciální oleje na vlasy. Hodí se na lupy i rychlejší růst

Cedr, rozmarýn či heřmánek. Používáte běžně tyto oleje do aromalampy s tím, že jejich vůně zútulní vaši domácnost? Dobře děláte. Ovšem věděli jste, že vás dokážou zbavit i lupů, nebo urychlit růst vlasů?

Pomalý růst, nadměrné vypadávání i lámavost, lupy, absence lesku či zvýšená produkce mazu. Jistě, problémů s vlasy existuje celá řada. Máte nějaký ze zmíněných na krku, respektive na hlavě, i vy? Pak by vás mohlo zajímat, že s většinou těchto běžných potíží si dokážou hravě poradit i esenciální oleje. No vážně! Jen musíte zvolit ten správný, který odpovídá aktuálnímu stavu vašich vlasů. Takže, s čím přesně teď bojujete? Pomoc máte nadosah…

Na urychlení růstu to chce rozmarýn

Teplá bylinná vůně s lehce dřevitým nádechem ve formě aromaterapie posílí váš organismus při nervovém vyčerpání a únavě. Pokud si však tento olejíček v menším množství vetřete do pokožky hlavy, i tam udělá dobro. Podpoří totiž krevní oběh, čímž stimuluje vlasové folikuly, které mají růst hřívy pod palcem. Rozmarýn se rovněž se doporučuje těm, kterým se koruna krásy abnormálně mastí. Jeho pravidelnou aplikací se uvolňují ucpané póry, které vyvolávají svědění kůže a další nepříjemnosti.

S lupy si poradí cedr

Možná máte tento „tekutý strom“ v povědomí jako alternativní metodu léčby nachlazení, jelikož usnadňuje vykašlávání a vykazuje baktericidní účinky. Ano, máte jistě pravdu, tím však jeho schopnosti nekončí. Úspěchy sklízí i v boji proti lupům. Umí také regulovat produkci mazu v pokožce, je tudíž vhodný jak na mastné, tak i suché vlasy – na oba typy funguje! Jednoduše řešeno, na cedr můžete bez obav vsadit.

Lámavým vlasům pomůže heřmánek

Heřmánek všeobecně je známý jako spolehlivý léčitel kožních onemocnění, protože se může pochlubit protizánětlivými, anti-svědivými, antiseptickými a antialergickými vlastnostmi. Trpíte podrážděnou pokožkou a lámou se vám vlasy? Přizvěte ho na palubu! Působí jako stimulant, ochrana před bakteriemi, harmonizátor, urychlovač růstu i zprostředkovatel lesku. Věřte, že v každé malé kapce heřmánkového oleje se skrývá velké zlepšení celkové kvality vlasů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat