Prostreno.cz

Triky pro krásu z dávných časů. Objevte tajemství krásné Kleopatry

Vzepřít se stárnutí a udržet si mladistvý vzhled je posedlost stará stejně jako lidstvo samo. A od koho se nejlépe inspirovat než u samotné královny Kleopatry, která svou krásou zamotala hlavu nejednomu muži!

Královna Kleopatra je symbolem půvabu už pěknou řádku let a z její posedlosti krásou čerpá kosmetický průmysl dodnes. A z jejích kosmetických procedur se můžeme inspirovat i dnes. Vyzkoušejte mléčnou lázeň, hroznovou masku, peeling ze soli a to ještě není všechno.

Mléčná lázeň

Kleopatra byla pověstná svými koupelemi v mléce. Královna používala mléko oslí, které v našich podmínkách byste jistě horko těžko sháněli, ale mléčnou koupel si můžete připravit i z kravského mléka v domácích podmínkách. Do teplé lázně si přilijte 3 šálky plnotučného kravského mléka, půl šálku medu a přidejte 5 lžic mandlového oleje (případně olivového). V lázni několik minut relaxujte, a poté pokožku opláchněte. Vaše pleť bude jako znovuzrozená, bude hydratovaná a hebká na dotek.

Tajemství růžové vody

Dnes patří růžová voda mezi ty nejdražší kosmetické přísady a je symbolem luxusu, nicméně i její používání se datuje již od starověkého Egypta. Nejenže pokožku vyživuje, ale dokáže ji i pečlivě vyčistit.

Maska z hroznů

Hroznová maska dodá vaší pleti pořádnou dávku hydratace, je vhodná na suchou pokožku a pleť spálenou od sluníčka. Zelené hroznové víno rozdrťte na kaši a smíchejte s medem. Směs aplikujte na čistou a navlhčenou pleť, nechte působit 15 minut a poté opláchněte. Opakujte dle potřeby.

Vděčný jablečný ocet

Už Kleopatra věděla, že jablečný ocet je skvělé tonikum, protože podporuje krevní oběh v kapilárách, které zásobují pokožku, a příznivě ovlivňuje hladinu pH. Jablečný ocet můžete využít na závěrečné opláchnutí očištěného obličeje. Postup je velmi snadný, do umyvadla si napusťte vlažnou vodu, přilijte ¼ šálku jablečného octa, promíchejte a vodou opláchněte několikrát obličej. Jemně osušte ručníkem a více již neoplachujte.

Mořská sůl jako přírodní peeling

Mořská sůl je přirozeně hrubá a tak se dá snadno použít jako peeling pro celé tělo i obličej. Sůl jemně odstraní odumřelé kožní buňky a vaše pleť bude jemná a projasněná. Nezapomínejte na to, že peeling byste měli používat každý den, zcela postačí jednou až dvakrát týdně. Sůl také pokožku vysušuje, takže na závěr ošetřete pokožku hydratačním přípravkem.

Medová maska

Med má silné antibakteriální vlastnosti a obsahuje celou řadu antioxidantů, které jsou prospěšné nejen pro náš organismus, ale i pro zevní použití. Medová maska si hravě poradí s akné, zpomaluje stárnutí pleti, hydratuje, zklidňuje a rozjasňuje pleť a také otevírá póry. Med jednoduše aplikujte na celý obličej včetně rtů i tady maska umí zapůsobit, nechte působit 15–20 minut, poté opláchněte.

Maska na poškozené vlasy

Samozřejmě i vlasům věnovala Kleopatra zvýšenou péči. Domácí masku si připravíte smícháním 3 lžic medu s jednou lžící ricinového oleje. Tutu směs aplikujte na šamponem omyté vlasy, nechte působit přibližně 15 minut a poté opláchněte. Další mytí šampon již není třeba, maska dodá vlasům lesk, pevnost a jemnost.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat