Prostreno.cz

S dýcháním i hormonální bouří si poradí fenyklový čaj

Čaj, který vykazuje respirační, gastrointestinální, antioxidační, antibakteriální a protizánětlivé účinky? Fenyklový! V lékárně stojí okolo 35 korun. S čím vším si za tyhle peníze poradí? Spolehněte se i na srovnání hormonální bouře!

Většina lidí zná fenykl jako chutné koření, tedy součást mnoha polévek a zeleninových pokrmů. On ale i takový fenyklový čaj není k zahození! Poskytuje totiž celou řadu zdravotních přínosů, včetně schopnosti snížení krevního tlaku, ochrany dýchacího systému, zlepšení trávení, detoxikace těla a podpory při hubnutí.

Žaludeční nevolnosti

Na uklidnění žaludku a dalších orgánů je fenyklový čaj přímo skvělý. Účinně zbavuje křečí a snižuje množství stresových hormonů. Dobré vědět, takhle během vánočních svátků…. Spolehnout se na něj můžete i při nadýmání a plynatosti. Čaj zároveň urychluje trávicí proces a zajišťuje maximální příjem živin.

Posílení imunity

Fenykl má silné antibakteriální, antiseptické a antifungální účinky, což z něj činí vynikající posilovač imunitního systému. Také je dobře známo, že chrání před chřipkou a infekcemi. Právě teď, tedy v zimních měsících, byste fenyklový čaj měli považovat za vynikající preventivní opatření, které vám navíc pomůže s hubnutím. Jak to?

Ztráta váhy

Existuje řada způsobů, jak vám fenyklový čaj může být nápomocen při cestě za sexy tělem. Zaprvé, díky podpoře močení může eliminovat zadržování vody a nadýmání. Za druhé, nakopne metabolismus, takže vaše tělo začne rychleji spalovat. Přidejte k tomu cvičení a nemusíte se bát špíčků získaných při mlsání cukroví.

Detoxikace těla

Znáte jednu z nejdůležitějších funkcí močení? Odstraňuje přebytečné toxiny extrahované z krve a ledvin. A fenykl přitom funguje jako diuretikum.

Hormony v lati

Pokud jde o ochranu ženského reprodukčního zdraví a wellness, málo bylin je prospěšnějších než fenykl. Sloučeniny nacházející se ve fenyklovém čaji mají vlastnosti podobné estrogenu, což znamená, že mohou zmírnit mnoho bolestivých příznaků menstruace a zároveň regulovat hormony, zvyšovat libido a stimulovat produkci mateřského mléka.

Snížení krevního tlaku

Dopad, který fenyklový čaj může mít na srdce, je do značné míry založen na jeho minerálním obsahu, totiž draslíku nacházejícím se v této bylině. Draslík uvolňuje napětí v tepnách a cévách, což ztěžuje vznik aterosklerózy. Právě díky němu lze zabránit koronárním srdečním onemocněním.

Odstranění špatného dechu

Nepříjemný odér po jídle? Napijte se fenyklového čaje, který má osvěžující a čisticí účinky na váš dech a současně chrání dásně a zuby. Jo, a pokud se vám špatně dýchá, třeba vinou rýmy, inhalujte fenykl společně s anýzem. Čtyři nadrcené lžíce semínek obou bylin zalijte litrem vroucí vody a mírně povařte (10 minut). Vše přelijte do mísy a zhluboka nasávejte léčivé silice.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat